Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Παγιδευμένοι στη ζώνη του λυκόφωτος οι επενδυτές στις μετοχές

Bank of America Merrill Lynch: Παγιδευμένοι στη ζώνη του λυκόφωτος οι επενδυτές στις μετοχές
Λόγω της μεταβατικής περιόδου από το τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης έως την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την Fed
Παγιδευμένοι στη ζώνη του λυκόφωτος είναι οι επενδυτές, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, όπως χαρακτηρίζει την μεταβατική περίοδο από το τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης έως την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την Fed και την έναρξη της πολιτικής εξομάλυνσης.
Για να τελειώσει η περίοδος αυτή, πρέπει (α) η οικονομία των ΗΠΑ να είναι σαφώς αρκετά ισχυρή για να καταστεί δυνατό η Fed να αυξήσει τα επιτόκια και (β) η έξοδος της Fed από τη νομισματική χαλάρωση να μην προκαλέσει είτε ένα αγοραίο είτε ένα μακροοικονομικό σοκ.
Για το λόγο αυτό, η Bank of America Merrill Lynch συνεχίζει να υποστηρίζει τη συσσώρευση μετρητών, προσθέτοντας χρυσό.
Το σημείωμα των αναλυτών της Bank of America Merrill Lynch υπογραμμίζει επίσης δύο ενδιαφέρουσες αποσυνδέσεις από τις αγορές:
- Οι επενδυτές λένε ότι είναι αισιόδοξοι, αλλά υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο μετρητών στο περιθώριο των ΗΠΑ.
- Οι τιμές των μετοχών είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αλλά τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια έχουν δει εκροές
Όσον αφορά το πρώτο σημείο, μία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch έδειξε ότι η ψυχολογία των επενδυτών σε στρατηγικές risk on συνήθως συνδέεται με λιγότερα μετρητά στο περιθώριο.
Στο δεύτερο σημείο, το σημείωμα αναφέρει ότι τα αμερικανικά equity funds έχουν υποστεί εκροές 100 δισ. δολαρίων το 2015, ενώ ο S&P 500 είναι κοντά σε υψηλά όλων των εποχών.
Οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch αποδίδουν το γεγονός αυτό στους πελάτες που ευνοούν τις ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές σε βάρος των ΗΠΑ, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τους επενδυτές εκείνουν που δίνουν ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης