Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μοοdy's: Αρνητικό παραμένει το outlook για τις ελληνικές τράπεζες - Ο κίνδυνος για επιβολή capital controls έχει αυξηθεί

Μοοdy's: Αρνητικό παραμένει το outlook για τις ελληνικές τράπεζες - Ο κίνδυνος για επιβολή capital controls έχει αυξηθεί
Aρνητικό το outlook για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική), καθώς και για την Αttica Bank
Αρνητικό ανακοίνωσε πως διατηρεί το outlook για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, σε νέα, ειδική έκθεσή του ημερομηνίας 19 Μαΐου.
Ειδικότερα, ο οίκος ανακοινώνει ότι παραμένει αρνητικό το outlook για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική), καθώς και για την Αttica Bank.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές της Moody's, η εν λόγω έκθεση συνιστά ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης των ελληνικών τραπεζών, αλλά και πρόβλεψη για την μετέπειτα πορεία τους σε ορίζοντα 12 -18 μηνών.
Σύμφωνα με τη Moody's, η απόφασή της να διατηρήσει αρνητικό το outlook για τις ελληνικές τράπεζες αντανακλά τη μεγάλη επιδείνωση που έχει καταγραφεί στο τραπεζικό σύστημα, σε όρους χρηματοδότησης και επιπέδων ρευστότητας.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί για σφικτές πιστωτικές συνθήκες τους επόμενους 12-18 μήνες.
Κατά τη Moody's, ο κίνδυνος για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες (capital controls) έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι πιέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τις συνεχείς εκροές καταθέσεων είναι μεγάλες και δεν αναμένεται να υποχωρήσουν άμεσα, διαμηνύει ο οίκος, εξηγώντας πως η εξέλιξη αυτή αυξάνει κατακόρυφα την εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της ΤτΕ και της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης