Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Alpha Finance: Στα 9,40 ευρώ η τιμή στόχος για τον ΟΠΑΠ – Σύσταση neutral

Alpha Finance: Στα 9,40 ευρώ η τιμή στόχος για τον ΟΠΑΠ – Σύσταση neutral
Υπό αμφισβήτηση οι προοπτικές για τον ΟΠΑΠ, λόγω των VLTs
Neutral (ουδέτερη) σύσταση δίνει στον ΟΠΑΠ η Alpha Finance, τοποθετώντας παράλληλα τιμή στόχο στα 9,40 ευρώ, σε νέα έκθεσή της υπό τον τίτλο «Solid quarter ahead, flat L-f-L performance».
Η σύσταση αντικατοπτρίζει τους επενδυτικούς κινδύνους του ΟΠΑΠ, ήτοι το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα VLTs και τη φημολογία για περαιτέρω φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως η πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την ηλεκτρονική αγορά, αγνοώντας το δικαίωμα του ΟΠΑΠ, μειώνοντας τις προσδοκίες για τα VLTs λόγω του αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου θέτουν υπό αμφισβήτηση τις σταθερές αποδόσεις του Ομίλου.
Από την άλλη πλευρά, μια αύξηση της φορολογίας στο 30% θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της κερδοφορίας του Ομίλου κατά 30%, ενώ σε μια τέτοια περίπτωση η Alpha Finance θα μειώσει την τιμή στόχο στα 6,60 ευρώ.
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2015 στις 27 Μαΐου, με την Alpha Finance να προβλέπει έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 14%, και καθαρά κέρδη ύψους 345 εκατ. ευρώ.
Για το σύνολο του 2015 εκτιμά ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 5,434 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,417 δισ. ευρώ.
 
Embedded image permalink
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης