Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BTMU: Η αντίσταση του ευρώ στις καθοδικές πιέσεις, παροδικό αποτέλεσμα των εξελίξεων στην Ελλάδα

BTMU: Η αντίσταση του ευρώ στις καθοδικές πιέσεις, παροδικό αποτέλεσμα των εξελίξεων στην Ελλάδα
Η ελπίδα ότι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων έρχεται, κρατά σταθερό το ευρώ
Η αντίσταση του ευρώ στις καθοδικές πιέσεις είναι μόνο παροδικό αποτέλεσμα των θετικών μηνυμάτων που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ανέφερε σήμερα, σε σχετικό σημείωμά της, η Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.
Το ευρώ έχει καταγράψει οριακή ανοδική πορεία, μετά το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης ότι σύντομα επίκειται συμφωνία με τους εταίρους.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η συμφωνία θα προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα του προϋπολογισμού, αλλαγές στον ΦΠΑ και μεσοπρόθεσμη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ δεν θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, ενώ και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τροφοδότησε τις ελπίδες ότι τα δημοσιεύματα είναι αξιόπιστα.
Εάν επιτευχθεί συμφωνία για την παροχή βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, είναι πιθανό να σημειωθεί μόνο περιορισμένη και προσωρινή στήριξη για την
ευρώ.
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι τελευταίες ελληνικές εξελίξεις είχαν μικρό αντίκτυπο στην αξία του ευρώ και συνέβαλαν κυρίως στην μείωση της μεταβλητότητας», υπογραμμίζει η BTMU.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης