Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Το πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα... αλλά ο ίδιος ο εαυτός της

MarketWatch: Το πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα... αλλά ο ίδιος ο εαυτός της
«Σήμερα είναι η Ελλάδα, αύριο θα είναι κάποια άλλη χώρα...»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η ίδια η Ευρώπη» υποστηρίζει το έγκριτο μέσο ενημέρωσης MarketWatch, εστιάζοντας στις ελληνικές εξελίξεις.
Ειδικότερα, σε άρθρο το οποίο υπογράφεται από τον Irwin Kellner, το MarketWatch επισημαίνει πως εάν δεν ήταν η Ελλάδα, πιθανώς να υπήρχε στη θέση της κάποια άλλη χώρα.
«Σήμερα η Ελλάδα, αύριο κάποια άλλη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως εξηγεί, η Ελλάδα είναι η… αφίσα του προβλήματος, το οποίο αναδύεται κάθε φορά που επιχειρείται να αντιμετωπιστεί.
«Εάν οι χώρες της Ευρωζώνης δεν αναπτύξουν μία κοινή οικονομική πολιτική, είναι αδύνατον να διατηρήσουν επί μακρόν ένα κοινό νόμισμα» υπερθεματίζει χαρακτηριστικά.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ευρώπη δεν έχει μία ενιαία κυβέρνηση, δεν έχει μία ενιαία οικονομική πολιτική.
«Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν χώρες, όπως η Ελλάδα, που δαπανούν περισσότερα από όσα μπορούν και προσφεύγουν στα δανεισμό προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους» αναλύει ο Irwin Kellner.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, συνεχίζει ο αναλυτής του MarketWatch, ο μόνος βιώσιμος δρόμος για την Ελλάδα είναι η έξοδος από το ευρώ και η εισαγωγή της δραχμής, συνεπάγοντας την εξισορρόπηση του ισοζυγίου της χώρας.
Άλλωστε, όπως καταλήγει, ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης «τρέχουν» μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στις ήδη ελλειμματικές χώρες, όπως η Ελλάδα.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης