Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gizi (Die Linke): Ενας από κύριους υπεύθυνους για την κρίση στην Ελλάδα είναι η καγκελάριος Merkel

tags :
Gizi (Die Linke): Ενας από κύριους υπεύθυνους για την κρίση στην Ελλάδα είναι η καγκελάριος Merkel
Tην Τετάρτη η κυβέρνηση θα ενημερώσει για τις νεότερες εξελίξεις του ελληνικού προβλήματος το γερμανικό κοινοβούλιο 
Εξέπληξε με τη δήλωση του ο ο πρόεδρος της Κ.Ο της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Gregor Gizi εξερχόμενος από την συνεδρίαση των πολιτικών κομμάτων στην καγκελαρία για την Ελλάδα.
Όπως τόνισε «ένας από κύριους υπεύθυνους για την κρίση που ξέσπασε είναι η καγκελάριος Merkel».
Ο Gizi, ενώ εξήρε το καλό κλίμα που επικράτησε στη συνομιλία με την καγκελάριο επεσήμανε ότι υπάρχει ένα χρέος να διασωθεί το ευρώ και η ΕΕ καθώς ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την κρίση που ξέσπασε είναι η ίδια η καγκελάριος Merkel.
Από την πλευρά των Πρασίνων οι δύο πρόεδροι της Κ.Ο. τους ομάδας, Anton Hofreiter, και Katrin Göring-Eckardt, προειδοποίησαν ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος απ ότι φαίνεται και ζήτησαν τη σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Χαρακτήρισαν λάθος την απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος  από τον έλληνα πρωθυπουργό και κάλεσαν τους έλληνες να ψηφίσουν «Ναι» την Κυριακή.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη η κυβέρνηση θα ενημερώσει για τις νεότερες εξελίξεις του ελληνικού προβλήματος το γερμανικό κοινοβούλιο με κύριους ομιλητές την καγκελάριο Merkel, τον υπουργό Οικκονομικών Schaeuble και τον αντικαγκελάριο Gabriel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης