Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Matthijs (Johns Hopkins): Εάν επιστρέψετε στη δραχμή θα έχουμε φτηνές κρουαζιέρες στα νησιά και ελαιόλαδο

Matthijs (Johns Hopkins): Εάν επιστρέψετε στη δραχμή θα έχουμε φτηνές κρουαζιέρες στα νησιά και ελαιόλαδο
Η Ελλάδα φάνηκε πραγματικά «μεθυσμένη» το 2010, λιγότερο από 8 χρόνια μετά την ένταξη της στο ευρώ
Μεταφορικά μιλώντας ο καθηγητής Matthias Matthijs του πανεπιστημίου Johns Hopkins παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα πλευρά του ελληνικού προβλήματος λέγοντας ποιός θα είναι τελικά ο πραγματικά κερδισμένος απο την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.
Ολα αυτά τα χρόνια «η Ευρωπαίοι έδιναν χρήματα στους έλληνες όπως ένας μπάρμαν δίνει ποτό σε ένα μεθυσμένο πελάτη του, όμως η Ελλάδα υποκρινόταν πολύ καλά ότι είναι νηφάλια δηλαδή οικονομικά εύρωστη, με αποτέλεσμα οι ευρωπαίοι να μην γνωρίζουν ακριβών την πραγματική οικονομική κατάσταση της» υποστηρίζει μιλώντας στην Washington Post.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο Matthijs υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα φάνηκε πραγματικά «μεθυσμένη» το 2010, λιγότερο από 8 χρόνια μετά την ένταξη της στο ευρώ».
Σύμφωνα με τον καθηγητή του Johns Hopkins η «ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ είναι η αιτία του σημερινού προβλήματος καθώς πολλοί οικονομολόγοι πίστευαν εδώ και χρόνια ότι η χώρα δεν έπρεπε να ενταχθεί στην ευρωζώνη. Η αποχώρησή της σήμερα και η επιστροφή στη δραχμή θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στην αρχή όμως θα σήμαινε για όλους εμάς φτηνές κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά και φτηνό ελαιόλαδο, τουλάχιστον στη θεωρεία» υπογραμμίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης