Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Sapin (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η αληθινή ταπείνωση θα ήταν να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ

Sapin (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η αληθινή ταπείνωση θα ήταν να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ
Tο έλλειμμα εμπιστοσύνης υπήρξε εδώ και πολλά χρόνια, ήδη από το 2009, σχετικά με την πραγματική εφαρμογή του προγράμματος 
Την πεποίθηση ότι η πραγματική ταπείνωση για τους έλληνες θα ήταν η έξοδος της χώρας από το Ευρώ, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο γάλλος υπουργός οικονομικών M. Sapin.
«Το να μιλήσουμε για προσωρινό Grexit σημαίνει ότι μιλάμε για κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει: είτε βγαίνει κανείς από το ευρώ είτε μένει σε αυτό. Η αληθινή ταπείνωση θα ήταν να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ» υποστηρίζει ο γάλλος υπουργός που στήριξε τις ελληνικές προτάσεις στις δύσκολες ημέρες της διαπραγμάτευσης.
Ο γάλλος υπουργός απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση του γερμανού ομολόγου του W. Schaeuble για προσωρινό σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ για πέντε χρόνια.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που με τόση θέρμη υποστήριξε η ελληνική κυβέρνηση ο Sapin υπογράμμισε ότι «η προσφυγή σε αυτό δεν έγινε καλά αντιληπτή», αφού «εμφανίστηκε ως ένα είδος αμφισβήτησης» των διαπραγματεύσεων που διεξάγονταν.
Οσο για την έλλειψη εμπιστοσύνης, πάνω στην οποία η γερμανική πλευρά και οι δορυφόροι της «έχτισαν» την πρόταση τους για έξοδο της Ελλάδας υποστήριξε ότι «το έλλειμμα εμπιστοσύνης υπήρξε εδώ και πολλά χρόνια, ήδη από το 2009, σχετικά με την πραγματική εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων».
Τέλος ο γάλλος πολιτικός αναγνώρισε το «πολιτικό θάρρος» του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι σήμερα ειδικά είναι απαραίτητο η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης