Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιήσεις από Moody's για Κίνα: Σε μη βιώσιμα επίπεδα οδεύει το χρέος

Προειδοποιήσεις από Moody's για Κίνα: Σε μη βιώσιμα επίπεδα οδεύει το χρέος
Τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους των περιφερειακών και τοπικών κυβερνήσεων αποδυναμώνουν το πιστωτικό τους προφίλ, σημειώνει ο οίκος
Προειδοποιήσεις για το χρέος των περιφερειακών και τοπικών κυβερνήσεων της Κίνας, το οποίο αυξάνεται συνεχώς, οδεύοντας σε πιθανά μη βιώσιμα επίπεδα, απευθύνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
O οίκος αναφέρθηκε στα επίσημα στοιχεία, βάσει των οποίων το χρέος των περιφερειακών και τοπικών κυβερνήσεων αυξήθηκε περισσότερο από ένα τρίτο μεταξύ του Ιουνίου του 2013 και του τέλους του 2014, στα 24 τρισ. γουάν ή 3,7 τρισ. δολάρια, που αντιστοιχεί περίπου στο 38% του ΑΕΠ της Κίνας το 2014.
Οι προειδοποιήσεις της Moody's έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες σχετικά με την κινεζική οικονομία, περιλαμβανομένης της επιβράδυνσης της βιομηχανικής δραστηριότητας, των ανησυχητικών ενδείξεων από τον τομέα ακινήτων και της πτωτικά κινούμενης χρηματιστηριακής αγοράς.
Σύμφωνα με την έκθεση της Moody's, «τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους αποδυναμώνουν το πιστωτικό προφίλ των περιφερειακών και τοπικών κυβερνήσεων, εκθέτοντάς τες στις συνέπειες της επιβραδυνόμενης κινεζικής οικονομίας και τη σχετιζόμενη αποδυνάμωση των εσόδων, έναντι της πτώσης των πωλήσεων γης».
Επτά επαρχίες, σημειώνει ο οίκος, έχουν βιώσει μείωση εσόδων, 18 είδαν μονοψήφια αύξησή τους, ενώ μόνον έξι πέτυχαν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης των εσόδων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης