Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιβεβαιώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Eurobank Equities – Σύσταση για αγορά

Επιβεβαιώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Eurobank Equities – Σύσταση για αγορά
Η Eurobank Equities δίνει τιμές στόχους στα 2,41 ευρώ για την Alpha Bank, στα 10,37 ευρώ για την Εθνική και στα 5,40 ευρώ για την Πειραιώς
Ισχυρά ήταν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024 των ελληνικών τραπεζών κατά τη Eurobank Equities, η οποία επιβεβαιώνει τις τιμές στόχους στα 2,41 ευρώ για την Alpha Bank, στα 10,37 ευρώ για την Εθνική και στα 5,40 ευρώ για την Πειραιώς.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη σταθεροποιήθηκαν στα 1,26 δισ. ευρώ και αυξήθηκαν κατά 45% σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας τόσο τις εκτιμήσεις της, λόγω των ανθεκτικών επιτοκιακών εσόδων (NII) και του χαμηλότερου από το αναμενόμενο υποκείμενο κόστος κινδύνου (CoR).
Ο NII σε επίπεδο κλάδου αυξήθηκε κατά 15,5% σε ετήσια βάση (NIM +42 μ.β.), υποχωρώντας μόλις 2,6% σε τριμηνιαία βάση (NIM μειωμένο κατά 8 μ.β.) μετά από το ρεκόρ του 4ου τριμήνου του 2023, με τη Eurobank να δείχνει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.
Η απόδοση του NII οφείλεται στην εποχικότητα, στο υψηλότερο κόστος αντιστάθμισης, στις εμπροσθοβαρείς εκδόσεις για ανώτερους τίτλους και στην εποχιακά ασθενής πιστωτική επέκταση (0,1 δισ.), που υπεραντιστάθμισαν τα ανθεκτικά περιθώρια κέρδους πελατών και τα χαμηλά beta καταθέσεων.
Όσον αφορά τις αποδόσεις, η Eurobank και η Εθνική κατέγραψαν το υψηλότερο ετήσιο RoTE με 20% και ακολουθούν η Πειραιώς με 16,4% και η Alpha με 12,9%.
Τα εποπτικά κεφάλαια αυξήθηκαν επίσης σε υψηλότερα επίπεδα, με τον μέσο δείκτη FL CET1 να φτάνει στο 16,1%.

Παραμένει το discount στις αποτιμήσεις

Μετά από μια περίοδο υποαπόδοσης τον Μάρτιο, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν βελτιωθεί, προσεγγίζοντας την ανοδική κίνηση του ευρωπαϊκού κλάδου.
Αλλά εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με discount >20%, επισημαίνει η Eurobank Equities.
Κατά την Eurobank Equities, οι μετοχές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με 6,2x σε όρους PE και 0,77x σε όρους P/TBV.
Με βάση τα παραπάνω, επαναλαμβάνει τη σύσταση για «Αγορά» για όλες τις τράπεζες με αμετάβλητες τις τιμές στόχους, με την Πειραιώς να παραμένει η κορυφαία επιλογή της.
1_690.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης