Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Χωρίς αντίπαλο ο Αλ. Τσίπρας – Ώρα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για τη διαφθορά

Teneo Intelligence: Χωρίς αντίπαλο ο Αλ. Τσίπρας – Ώρα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για τη διαφθορά
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει τώρα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, καθώς δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, σημειώνει η Teneo Intelligence
Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ο μόνος παίκτης στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας» διατυπώνει ο Wolfango Piccoli, αναλυτής της Teneo Intelligence.
Παράλληλα, προβλέπει «περισσότερο πόνο» για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν κατάφερε να προσεγγίσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δημοσκοπήσεις.
Εκτιμά, μάλιστα, ότι το κόμμα της ΝΔ θα περάσει μία νέα φάση εσωτερικής κάθαρσης, με τον νέο ηγέτη να εκλέγεται στις αρχές του 2016.
Ο Wolfgango παρατηρεί πως «η υπέρτατη πολιτική ικανότητα του Τσίπρα είναι εφάμιλλη μόνο με την ανικανότητα των πολιτικών αντιπάλων του».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ) δεν θα είναι σε θέση να επανέλθει οποιαδήποτε στιγμή σύντομα, περιορίζοντας την ικανότητά του να προβάλει ουσιαστική αντίσταση στην επόμενη κυβέρνηση.
Επιπλέον, η κακή επίδοση του Ποταμιού αναμένεται, επίσης, να προκαλέσει εσωτερικές αναζητήσεις, προσθέτει η Teneo Intelligence.
Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει ο Wolfgango, ο μόνος πραγματικός αντίπαλος του Αλ. Τσίπρα μπορεί να είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα και οι συνδέσεις του με τις επιχειρήσεις.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει τώρα να υλοποιήσει την υπόσχεσή του να καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη δύναμη των κεκτημένων συμφερόντων.
Έχοντας κάνει αυτή την υπόσχεση εδώ και μήνες, δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία αν δεν πραγματοποιήσει, τονίζει χαρακτηριστικά,, ενώ προειδοποιεί πως «αυτή η μάχη θα μπορούσε να δηλητηριάσει γρήγορα το σύνολο της πολιτικής σκηνής, ειδικά αν «στόχοι» κοντά στα υπόλοιπα κόμματα απειληθούν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης