Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Αναβάθμισε σε «σταθερό» από «αρνητικό» το outlook για τις γερμανικές τράπεζες

tags :
Moody’s: Αναβάθμισε σε «σταθερό» από «αρνητικό» το outlook για τις γερμανικές τράπεζες
Η αναβάθμιση αντανακλά την απομάκρυνση της αβεβαιότητας, μετά την εισαγωγή του πλαισίου για την εκκαθάριση των τραπεζών
Σε «σταθερό» από «αρνητικό» αναβάθμισε το outlook για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, όπως αναφέρει σε ανάλυση με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2015.
Η αναβάθμιση αντανακλά την απομάκρυνση της αβεβαιότητας, μετά την εισαγωγή του πλαισίου για την εκκαθάριση των τραπεζών, όπως σημειώνουν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου.
«Το σταθερό outlook αντικαθιστά την αρνητική άποψη της περασμένης χρονιάς, δεδομένης της εισαγωγής ενός αποτελεσματικού πλαισίου για την εκκαθάριση των τραπεζών στη Γερμανία», αναφέρει η ανάλυση της Moody’s.
Επιπλέον, οι γερμανικές τράπεζες επωφελούνται από τις σταθερές λειτουργικές συνθήκες.
Όπως είχε αναφέρει ο οίκος τον Σεπτέμβριο, η πρόβλεψη για το γερμανικό ΑΕΠ το 2015 διαμορφώνεται σε +1%-+2% και για το 2016 σε +1,5% - 2,5%.
Η ανεργία αναμένεται να παραμείνει στα επίπεδα του 4%-5%.
«Τα πιστωτικά προφίλ των γερμανικών τραπεζών χαρακτηρίζονται από δάνεια υψηλής ποιότητας, ικανά κεφαλαιακά επίπεδα και μειωμένη εξάρτηση από τις αγορές», αναφέρει η Moody’s.
H μεγαλύτερη πρόκληση για τις γερμανικές τράπεζες, σύμφωνα με τον οίκο, είναι η διατήρηση σταθερής κερδοφορίας εν μέσω ενός περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων και υψηλού κόστους.
Ο δείκτης προβληματικών δανείων για τις γερμανικές τράπεζες, είναι ο χαμηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διαμορφώνεται στο 3,7%.
«Αναμένουμε ότι η ποιότητα των δανείων στο τραπεζικό σύστημα θα παραμείνει ισχυρή, παρά την πρόσφατη πτώση στους δείκτες για το κλίμα στην αγορά, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μικρή αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
Επίσης οι γερμανικές τράπεζες έχουν «μειώσει σημαντικά» την έκθεσή τους σε ασταθή περιουσιακά στοιχεία ενεργητικού, όπως η παγκόσμια ναυτιλία, το εμπορικό real estate και ενυπόθηκα δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης