Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις σε δύο ρωσικές εταιρείες

tags :
Το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις σε δύο ρωσικές εταιρείες
Ο διευθυντής της TBK JSC Alexey Vorotnikov υπόκειται επίσης σε κυρώσεις
Η βρετανική κυβέρνηση συμπεριέλαβε τη Russian Eastern Stevedoring Company LLC και την TBK JSC (Fuel and Bunker Company) από τη Nakhodka στους καταλόγους κυρώσεων.
Ο διευθυντής της TBK JSC Alexey Vorotnikov υπόκειται επίσης σε κυρώσεις.
Όπως αναφέρεται στην ενημερωμένη έκδοση του καταλόγου κυρώσεων που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Οικονομικών του Βασιλείου, ο λόγος για την επιβολή κυρώσεων ήταν ότι οι δραστηριότητες της JSC TBK φέρεται να συμβάλλουν στην παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που περιορίζουν την παροχή αριθμό εμπορευμάτων προς την Κορέα.
Ειδικότερα, το έγγραφο αναφέρει ότι η TBK JSC φέρεται να επέτρεψε «σκάφη που υπόκεινται σε περιορισμούς των Ηνωμένων Εθνών να κάνουν bunker στο λιμάνι της στο λιμάνι του Vostochny».
Η Eastern Stevedoring Company, με τη σειρά της, κατηγορείται ότι «αποκόμισε οφέλη μέσω της συνεργασίας με τη ρωσική κυβέρνηση δραστηριοποιώντας σε έναν τομέα στρατηγικής σημασίας για αυτήν, δηλαδή στον τομέα των μεταφορών».
Επιπλέον, επιβλήθηκαν κυρώσεις κατά της ναυτιλιακής εταιρείας Paekyangsan από τη ΛΔΚ, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στη μεταφορά πετρελαιοειδών μεταξύ Ρωσίας και ΛΔΚ, γεγονός που αποτελεί επίσης παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης