Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις της για το πετρέλαιο, λόγω αδύναμης ζήτησης – Στα 53 δολ. το Brent το 2016

Moody's: Αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις της για το πετρέλαιο, λόγω αδύναμης ζήτησης – Στα 53 δολ. το Brent το 2016
Σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι το Brent θα διαμορφωθεί στα 75 δολ. το βαρέλι, τιμή που θα αγγίξει στο τέλος της δεκαετίας
Σε πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την τιμή του πετρελαίου Brent και του αμερικανικού αργού προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, λόγω της αδύναμης ζήτησης και της υπερπροσφοράς πετρελαίου.
Ο οίκος εκτιμά ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν με βραδύτερο ρυθμό τη διετία 2016-2017, απ' ό,τι προέβλεπε νωρίτερα.
Ειδικότερα, για το 2016 η Moody's εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου Brent θα διαμορφωθεί στα 53 δολάρια το βαρέλι από 57 δολ. προηγουμένως και για το αμερικανικό αργό προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί στα 48 δολάρια από 52 δολάρια προηγουμένως.
Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι οι τιμές των δύο τύπων πετρελαίου θα αυξηθούν κατά 7 δολάρια το βαρέλι το 2017 ή θα μειωθούν κατά 5 δολ. έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης της Moody's.
«Εκτιμούμε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν χαμηλά για μεγαλύτερη περίοδο, καθώς η υπερπληθώρα προϊόντος οδηγεί σε βραδύτερη παραγωγή πετρελαίου», σημειώνει.
Αν και η προσφορά θα μπορούσε να ξεκινήσει να υποχωρεί καθώς μειώνονται οι κεφαλαιουχικές δαπάνες, η αυξημένη παραγωγή από το Ιράν θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου το 2016, τονίζει ο οίκος.
Η εκτίμηση της Moody's σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο για το Brent παραμένει αμετάβλητη και αντικατοπτρίζει την άποψή της ότι το ισοζύγιο προσφοράς – ζήτησης τελικά θα αγγίξει περίπου τα 75 δολ. το βαρέλι, μια τιμή που θα μπορούσε να υποστηρίξει την ανάπτυξη του περισσότερο ακριβού πετρελαίου στον κόσμο σε ένα περιβάλλον μειωμένου κόστους έναντι των πρόσφατων ετών.
Ο οίκος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι αυτή την τιμή το Bretn θα την αγγίξει προς το τέλος της δεκαετίας.
Όσον αφορά το αμερικανικό αργό, τύπου West Texas, η Moody's για το μεσοπρόθεσμο διάστημα είναι ότι θα παραμείνει στα 70 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης