Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Τον ασφαλή δρόμο επέλεξε η Fed – Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια

tags :
ING: Τον ασφαλή δρόμο επέλεξε η Fed – Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια
Μικρές αλλά ουσιαστικές οι διαφορές στην ανακοίνωση της Fed, σε σύγκριση με την ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου
Τον ασφαλή δρόμο της διατήρησης των επιτοκίων επέλεξε η Fed, σημειώνει η ING, επισημαίνοντας πως μόλις ένα μέλος της νομισματικής επιτροπής, ο Jeffrey Lacker, υποστήριξε την άμεση αύξησή τους.
Παράλληλα, η ING τονίζει πως στην ανακοίνωση υπήρξαν μόνο μικρές, αλλά ουσιαστικές αλλαγές, σε σύγκριση με την ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου.
Η Fed παραδέχεται ότι η αύξηση της απασχόλησης έχει επιβραδυνθεί, ενώ τον Σεπτέμβριο έκανε λόγο για «σταθερή» ανάπτυξη.
Εξαιρουμένης της εν λόγω αναφοράς, σχολιάζει η ING, στην ανακοίνωση της Fed επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα για την οικονομία, χωρίς βαρύγδουπες εκφράσεις.
Άλλωστε, όπως παρατηρεί η ING, έχουν αφαιρεθεί από την ανακοίνωση οι τρεις γραμμές που έκαναν λόγο για τον κίνδυνο από τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, ενώ στην ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου ανέφερε συγκεκριμένα τον κίνδυνο για τον πληθωρισμό και την οικονομική δραστηριότητα.
Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη αλλαγή πορείας, σημειώνει χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ρητά ότι «το εύρος των επιτοκίων θα καθοριστεί στην επόμενη συνεδρίαση», γεγονός που μεταφράζεται ίσως σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, εφόσον τα στοιχεία για την απασχόληση και τον πληθωρισμό υποστηρίξουν αυτή την κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης