Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υποβάθμισε την VW η Moody's σε Α3 από Α2 με αρνητικό outlook λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του σκανδάλου

tags :
Υποβάθμισε την VW η Moody's σε Α3 από Α2 με αρνητικό outlook λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του σκανδάλου
Το αρνητικό outlook αντανακλά την άποψη της Moody's ότι το ζήτημα των εκπομπών είναι πιθανό να έχει μια σειρά από αρνητικές συνέπειες για το μέλλον της Volkswagen
Στην υποβάθμιση κατά 1 βαθμίδα της πιστοληπτικής ικανότητας της Volkswagen στην κλίμακα Α3 από Α2 προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Moodys. 
Παράλληλα ο οίκος υποβάθμισε σε Baa2 από Baa1 τα ομολογιακά μειωμένης εξασφάλισης που εκδίδονται από την Volkswagen International Finance NV με εγγύηση την Volkswagen.
Οι προοπτικές για όλες τις αξιολογήσεις είναι αρνητικές. 
Η υποβάθμιση αντανακλά τους κινδύνους για την Volkswagen όσον αφορά τα μελλοντικά κέρδη μετά την ανακοίνωση σχετικά με παρατυπίες σε επίπεδα CO2 και την κατανάλωση καυσίμων για ορισμένα οχήματα του ομίλου Volkswagen.
Η υποβάθμιση των αξιολογήσεων της Volkswagen σε Α3 από Α2 ακολουθεί την ανακοίνωση της εταιρείας ότι έχει ανακαλύψει παρατυπίες που σχετίζονται με τα επίπεδα του CO2 και της κατανάλωσης καυσίμων για περίπου 800.000 οχήματα του ομίλου Volkswagen.
Η Volkswagen έχει αξιολογήσει τον οικονομικό κίνδυνο σε περίπου 2 δισ. ευρώ, αν και η εκτίμηση αυτή μπορεί να μεταβληθεί, καθώς η εταιρεία ολοκληρώνει την αξιολόγηση των νομικών και οικονομικών κινδύνων που απορρέουν από αυτή την εξέλιξη.
Η επιβάρυνση αυτή των 2 δισ. είναι επιπλέον του 6,7 δισ που έχει ήδη εγγράψει η Volkswagen.
Η νέα πιθανή ζημία μειώνει τα αποθεματικά της Volkswagen αλλά η εταιρία έχει την οικονομική ικανότητα να αντιμετωπίσει τις ζημίες.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα παραμένει ως προς το ποσό που τελικά θα απαιτηθεί για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί και την ενδεχόμενη επίπτωση στην φήμη της Volkswagen.
Επιπλέον, προειδοποιεί η Moody ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EPA) εξέδωσε μια δεύτερη ανακοίνωση για την παραβίαση του νόμου των ΗΠΑ Clean Air στη Volkswagen ισχυριζόμενη ότι ορισμένοι από τους εξακύλινδρους κινητήρες της εταιρείας (3,0 λίτρων) σε πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι επίσης εξοπλισμένα με συστήματα που παραβιάζουν τις εκπομπές ρύπων.
Αυτή είναι η δεύτερη ανακοίνωση  παράβασης για την 2014 Volkswagen και αφορά τα μοντέλα Touareg,  Porsche Cayenne και το Audi A6 Quattro, Α7 Quattro, Α8, A8L και Q5.
Κατά την άποψη της Moody's, αυτές οι νέες εξελίξεις δημιουργούν πρόσθετο κίνδυνο για τη φήμη της Volkswagen, τις μελλοντικές πωλήσεις και την ρευστότητα της εταιρίας.
Το αρνητικό outlook αντανακλά την άποψη της Moody's ότι το ζήτημα των εκπομπών είναι πιθανό να έχει μια σειρά από αρνητικές συνέπειες για το μέλλον της Volkswagen ειδικά στα κέρδη και στις ταμιακές ροές, οι οποίες μπορούν να γίνουν ορατές μόνο την πάροδο του χρόνου.
Οι αξιολογήσεις θα μπορούσαν να βρεθούν υπό πίεση
1) εάν υπάρξει μείωση των μεριδίων αγοράς της Volkswagen στις βασικές αγορές της
2) εάν επιδεινωθούν οι επιχειρηματικές  επιδόσεις της εταιρείας
3) αν επηρεαστεί η κερδοφορία των Volkswagen και
4) αν υπάρξουν σοβαρές πιέσεις στο προφίλ ρευστότητας της εταιρείας ως αποτέλεσμα των προστίμων και των δικαστικών εξόδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης