Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων η FED τον Δεκέμβριο – Με πιο αργό ρυθμό οι μελλοντικές αυξήσεις

Deutsche Bank: Σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων η FED τον Δεκέμβριο – Με πιο αργό ρυθμό οι μελλοντικές αυξήσεις
Οι επόμενες αυξήσεις επιτοκίων θα γίνουν με σταδιακά και πιο αργά απ' ό,τι εκτιμάται, σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας, Peter Hooper
Οι τρέχουσες συνθήκες στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ θέτουν την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED, σε τροχιά αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο, όμως άλλοι οικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι οι μελλοντικές αυξήσεις μπορεί να γίνουν με βραδύτερο ρυθμό του αναμενόμενου, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank, Peter Hooper.
«Πρόκειται για μια πολύ σταδιακή αύξηση και σίγουρα τα στοιχεία που είχαμε προσφάτως υποδηλώνουν ότι, αν μη τι άλλο, θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι προσδοκίες για της αυξήσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος», ανέφερε ο Peter Hooper στο CNBC.
Τα στοιχεία σχετικά με τη μεταποίηση στις ΗΠΑ έδειξαν συρρίκνωση του τομέα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2009, όταν η οικονομία ήταν βυθισμένη στην ύφεση.
Ο Hooper ανέφερε ότι ο αδύναμος μεταποιητικός τομέας, μαζί με την ενδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου και τις χαμηλές τιμές πετρελαίου, υποδηλώνουν ότι η FED μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια με πιο βραδύ ρυθμό το επόμενο έτος.
Επίσης, σημείωσε ότι αναμένει να δει σημάδια ότι οι επιχειρήσεις θα εντείνουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, σημειώνοντας ότι οι χαμηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες αποτελούν τον πυρήνα της «μελαγχολικής» παραγωγικότητας.
Ελλείψει αύξησης της παραγωγικότητας, οι εργοδότες ίσως να πρέπει να προσλάβουν περισσότερους υπαλλήλους, έτσι το ποσοστό ανεργίας μπορεί να υποχωρήσει ταχύτερα των προσδοκιών της FED, ανέφερε ο Hooper.
Αυτό θα ασκούσε μερική πίεση για μια αύξηση των επιτοκίων, παρά την σχετικά υποτονική οικονομία, συμπλήρωσε.
Η FED αναμένεται ευρέως ότι θα αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια για πρώτη φορά ύστερα από περισσότερα από εννέα χρόνια στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς έχουν παραμείνει σε επίπεδα κοντά στο μηδέν από τον Δεκέμβριο του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης