Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κατοχυρώθηκαν κέρδη πάνω από τις 1.500 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κατοχυρώθηκαν κέρδη πάνω από τις 1.500 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Για πρώτη φορά, έστω και ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τις 1.500 μονάδες. Όπως ήταν λογικό εκεί εκδηλώθηκαν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με αποτέλεσμα τελικά να κλείσει οριακά χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης. Θα θυμίσουμε και πάλι πως οι 1.500 μονάδες είναι ο στόχος που έχουν βάλει πολλοί αναλυτές. Λόγω της υπέρβασης του σημείου απέκτησε μεταβλητότητα η αγορά, ενώ την ίδια ώρα στις αγορές του εξωτερικού η πτώση των βασικών δεικτών ήταν μικρή. Κανένα παράπονο από την πορεία της αγοράς μας η οποία από την αρχή του έτους έχει άνοδο 15%.

FOLLI FOLLIE: Σε λίγο θα μας πουν ότι πρέπει να τους ζητήσουν και συγγνώμη. Αν είναι δυνατόν! Ξεφτιλίστηκε ο θεσμός του χρηματιστηρίου με τα κατορθώματά τους και θα κατηγορηθούν μόνο για χειραγώγηση. Προτάθηκε από την εισαγγελέα η αθώωση για τρία κακουργήματα. Αυτό που έκαναν δεν ήταν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ούτε απάτη, ούτε κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας. Τελικά στην Ελλάδα πας μέσα αν έχει καμιά κλήση απλήρωτη μόνο…

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με μεγάλο όγκο σήμερα η μετοχή. Κάνει τη γνωστή κίνηση που έχει επαναλάβει δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν και πάει για τρίτη. Ήταν το blue chip που νομίζουμε πως ξεχώρισε περισσότερο σήμερα. Στα 2,08 ευρώ και στο +3,23% με 504 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με τις δικές τους πλάτες ξεπεράσαμε έστω και ενδοσυνεδριακά τις 1.500 μονάδες. Μετά είδαμε κινήσεις profit taking στις συστημικές. Η Εθνική έγραψε υψηλό στα 8,65 ευρώ και έκλεισε στα 8,4580 με άνοδο 1,29%. Η Eurobank είχε υψηλό στα 2,1760 ευρώ και έκλεισε στα 2,1080 ευρώ, η Alpha Bank στα 1,71 ευρώ που έγραψε στις τελικές δημοπρασίες και η Πειραιώς στα 3,91 ευρώ και έκλεισε με οριακές απώλειες και στα 3,8520 ευρώ. Για τις δύο πρώτες τα υψηλά ήταν πολυετή και πάλι. Νομίζουμε πως η συμπεριφορά της Alpha Bank ήταν καλύτερη από τις άλλες καθώς είχε περισσότερη διάρκεια η παραμονή της στα υψηλά ημέρας.

ΔΕΗ: Βελτιωμένη εδώ και μερικές μέρες η συμπεριφορά της και μάλλον είχε μείνει πίσω. Τη Δευτέρα δημοσιεύει αποτελέσματα και αναμένεται καλή αύξηση κερδοφορίας. Στα 11,84 ευρώ και στο +1,63%.

LAMDA: Δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Πάνω οι τιμές στο Ελληνικό, πουλιέται σε χρόνο dt ό,τι βγαίνει προς πώληση και η μετοχή παραμένει κάτω από τα 7 ευρώ. Στα 6,72 ευρώ και στο -2,61%.

ΛΑΜΨΑ: Νέα ιστορικά υψηλά με χαμηλό όγκο.

INTRACOM: Καλή κίνηση σήμερα από τη μετοχή και ενισχύθηκε 3,89%.

GALAXY MEZZ: Για τη χρήση 2022 η εταιρεία είχε δώσει επιστροφή κεφαλαίου 9,25 εκατ. ευρώ ή 0,1064 ευρώ ανά μετοχή. Για τη χρήση 2023 σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα δώσει 7,82 εκατ. ευρώ ή 0,09 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή είναι λίγο μικρότερη η διανομή από την προηγούμενη. Για τη στήλη ήταν αναμενόμενη η μείωση. Με βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί πάντως θα μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω. Κρατάει περισσότερα μετρητά από αυτά που χρειάζεται. Θα δούμε κάτι ανάλογο και στις άλλες του κλάδου που δίνουν επιστροφές ή είναι άλλοι οι λόγοι της μικρότερες διανομής; Πίεση είδαμε και στις 4 μετοχές της κατηγορίας.

AS COMPΑΝΥ: Και νέες αγορές μετοχών από τον αντιπρόεδρο, τον Απόστολο Πεταλά, ενώ ακολούθησε και άλλος insider.

MEDICON: Ανακοινώθηκε ότι συνδεόμενο πρόσωπο με την αντιπρόεδρο πούλησε 5 μετοχές. Ναι, πέντε μετοχές.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης