Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo Mitsubishi: Πιο ισχυρό το δολάριο μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed – Οι επόμενες κινήσεις

tags :
Bank of Tokyo Mitsubishi: Πιο ισχυρό το δολάριο μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed – Οι επόμενες κινήσεις
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της ιαπωνικής τράπεζας, οι δηλώσεις της Yellen μετά την αύξηση των επιτοκίων ήταν λιγότερο μετριοπαθείς από ότι αναμενόταν
Στη ζώνη των 1,06 – 1,050 αναμένεται να κυμανθεί η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βραχυπρόθεσμα, στον απόηχο της απόφασης για αύξηση των επιτοκίων στο 0,25% -0,50% για πρώτη φορά από το 2006 από τη Federal Reserve, σύμφωνα με τους αναλυτές της Bank of Tokyo Mitsubishi (BTMU).
Το δολάριο διαπραγματεύεται ανοδικά μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της ιαπωνικής τράπεζας, οι δηλώσεις της Yellen μετά την αύξηση των επιτοκίων ήταν λιγότερο μετριοπαθείς από ότι αναμενόταν.
Η Fed άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων ανά τρίμηνο για τα επόμενα χρόνια.
Στον αντίποδα, οι αγορές αναμένουν πιο σταδιακό ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής με αυξήσεις επιτοκίων ανά έξι μήνες.
Σύμφωνα με την BTMU οι αγορές αναμένεται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, στηρίζοντας ένα πιο ισχυρό δολάριο, ωστόσο η στάση τους θα κριθεί τελικά από τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, οι μελλοντικές αυξήσεις στα επιτόκια θα εξαρτηθούν από την πορεία του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης