Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Το αργό πετρέλαιο θα υποχωρήσει στα 30 δολ./βαρέλι προτού σταθεροποιηθεί η αγορά

UBS: Το αργό πετρέλαιο θα υποχωρήσει στα 30 δολ./βαρέλι προτού σταθεροποιηθεί η αγορά
Μείωση της αμερικανικής παραγωγής που θα οδηγήσει σε εξισορρόπηση της αγοράς στο β’ εξάμηνο του 2016 προβλέπει αναλυτής της ελβετικής τράπεζας UBS
Το αργό πετρέλαιο μπορεί να υποχωρήσει έως και τα 30 δολ./βαρέλι προτού μια μείωση της αμερικανικής παραγωγής καταφέρει να εξισορροπήσει τις παγκόσμιες αγορές κατά το δεύτερο μισό του 2016.
Αυτό τονίζει ο Dominic Schneider, επικεφαλής στον τομέα των εμπορευμάτων στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της ελβετικής τράπεζας UBS στο Χονγκ Κονγκ.
Παράλληλα, ο ίδιος σημειώνει ότι οι τιμές των εμπορευμάτων μπορεί να υποχωρήσουν ακόμη 10%, λόγω της υπερπροσφοράς στις αγορές.
«Αυτό που θα δούμε το πρώτο μισό του 2016 είναι ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου, σε ετήσια βάση, θα αρχίσει να μειώνεται», εξήγησε ο Schneider σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.
«Μόλις αυτό ξεκινήσει να συμβαίνει, η αγορά θα γίνει πιο άνετη και οι τιμές θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν», καταλήγει.
Σημειώνεται ότι η υπερπροσφορά πετρελαίου παγκοσμίως επιδεινώθηκε κατά το περασμένο έτος, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν περισσότερο από 100 εκατ. βαρέλια μέσα στο 2016.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη που έχει καταγραφεί από την Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια, της οποίας τα δεδομένα ξεκινούν από το 1920.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης