Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Long σε Ευρώπη και Ιαπωνία – Underweight σε Μ. Βρετανία και αναδυόμενες

tags :
UBS: Long σε Ευρώπη και Ιαπωνία – Underweight σε Μ. Βρετανία και αναδυόμενες
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι φέτος οι μετοχές στις ανεπτυγμένες αγορές μπορεί να κλείσουν το έτος υψηλότερα», δήλωσε ο Mark Haefele της UBS
Ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές είναι μια πιο ελκυστική επιλογή από ό, τι εκείνες του Ηνωμένου Βασιλείου και των αναδυόμενων αγορών, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της UBS Wealth Management.
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι φέτος οι μετοχές στις ανεπτυγμένες αγορές μπορεί να κλείσουν το έτος υψηλότερα», δήλωσε ο Mark Haefele της UBS.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι η μεταβλητότητα στην αγορά από την αρχή του έτους, θα μπορούσε να θέσει την εν λόγω εκτίμηση εν αμφιβόλω κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών.
«Είμαστε long στις ιαπωνικές και ευρωπαϊκές μετοχές, όπου θα εξακολουθούν να έχουν την υποστήριξη των κεντρικών τραπεζών, ενώ αναμένεται και αύξηση των κερδών τους», είπε.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σχεδιάζει να επεκτείνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2017.
Αυτό θα πρέπει να βοηθήσει το νόμισμα της Ευρωζώνης να παραμείνει αδύναμο, στηρίζοντας έτσι τις εξαγωγές, ενώ θα ενθαρρύνει και την αγορά επισφαλών περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές και τα εταιρικά ομόλογα.
Η UBS προβλέπει επίσης ότι το 2016 θα υπάρξει αύξηση 8-12% των κερδών στην Ευρώπη.
Αυτός είναι και ο βασικός καταλύτης που οδηγεί την προτίμησή της UBS για τα ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης πάνω από αυτά των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται ευρέως να επεκτείνει μαζικά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της.
Στον αντίποδα, η UBS δεν είναι θετική στις ανεπτυγμένες αγορές.
«Οι αμερικανικές μετοχές είναι το είδος του ακρογωνιαίου λίθου του κόσμου», δήλωσε ο Haefele.
Δεν περιμένουμε οι αναδυόμενες αγορές να αποδώσουν, αν οι μετοχές των ΗΠΑ έχουν μια πολύ κακή χρονιά.
Με βάση την αξιολόγηση, οι αμερικανικές μετοχές είναι λίγο ακριβές, ενώ ένα ισχυρό δολάριο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αγορά", πρόσθεσε.
Επίσης, η UBS δηλώνει underweight και στις μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, οι οποίες έχουν έκθεση σε βασικά προϊόντα.
Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει σχετικά υψηλή έκθεση στα εμπορεύματα και τους τομείς της ενέργειας.
Η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 10-15% των εσόδων των εισηγμένων του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ οι αναδυόμενες αγορές είναι υπεύθυνες για ένα άλλο 35%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης