Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Θέτει υπό αρνητική αναθεώρηση την αξιολόγηση 120 πετρελαϊκών εταιρειών – Ποιοι οι λόγοι

Moody's: Θέτει υπό αρνητική αναθεώρηση την αξιολόγηση 120 πετρελαϊκών εταιρειών – Ποιοι οι λόγοι
Mε την απόφαση αυτή του οίκου αξιολόγησης επηρεάζονται εταιρείες σε όλο τον κόσμο, από τις ευρωπαϊκές Royal Dutch Shell, Total, Statoil, Norsk Hydro, Vedanta, μέχρι την αμερικανική Anglo American, τη βραζιλιανική Vale ή την καναδική Barrick Gold
H πτωτική τάση στις τιμές του αργού πετρελαίου συνεχίζει να φέρνει αρνητικά νέα, με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης να θέτει υπό αναθεώρηση για πιθανή αρνητική αξιολόγηση 120 εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου και εξόρυξης σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και γίγαντες του κλάδου, όπως οι Royal Dutch Shell, Total, Statoil ή η Anglo American.
Σε μια συνεδρίαση που η τιμή του πετρελαίου παίρνει ανοδικές ανάσες, ο οίκος αξιολόγησης έδωσε ένα νέο χτύπημα στις εταιρείες του κλάδου, οι οποίες υφίστανται τις επιπτώσεις από την πτώση του πετρελαίου Brent κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι η τιμή του έφθασε να υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα μέχρι τα 26,19 δολάρια, που αποτελούν χαμηλό 13 ετών.
Η απόφαση αυτή της Moody's οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων, ήτοι της πτώσης των τιμών σε χαμηλά πολλών ετών, της αδύναμης ζήτησης και μιας παρατεταμένης περιόδου υπερπροσφοράς πετρελαίου, η οποία θα συνεχίσει να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τα πιστωτικά προφίλ των εταιρειών του κλάδου.
Ας σημειωθεί ότι με την απόφαση αυτή του οίκου αξιολόγησης επηρεάζονται εταιρείες σε όλο τον κόσμο, από τις ευρωπαϊκές Royal Dutch Shell, Total, Statoil, Norsk Hydro, Vedanta, μέχρι την αμερικανική Anglo American, τη βραζιλιανική Vale ή την καναδική Barrick Gold.
Παράλληλα, η Moody's εκτιμά ότι η κατάσταση δεν είναι επίσης ρόδινη και για τον εξορυκτικό κλάδο, με τον οίκο να προβλέπει ότι θα είναι ο πρώτος που θα πληγεί από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.
Όπως αναφέρει, η τωρινή κατάσταση «δεν αποτελεί μια φυσική κυκλική επιβράδυνση, αλλά μια θεμελιώδης αλλαγή που θα προκαλέσει άνευ προηγουμένου στρες στις εξορυκτικές εταιρείες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης