Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jim Rogers: Στο 100% η πιθανότητα μίας ύφεσης στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 μήνες

tags :
Jim Rogers: Στο 100% η πιθανότητα μίας ύφεσης στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 μήνες
Ο επικεφαλής της Rogers Holdings παίρνει θέση long για το δολάριο, αποσύρει τις επενδύσεις του σε γιεν
Βέβαιος ότι η αμερικανική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ύφεση μέσα στους επόμενους 12 μήνες δηλώνει ο επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Rogers Holdings, Jim Rogers.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο διάσημος επενδυτής είπε ότι η πιθανότητα για μία ύφεση στις ΗΠΑ μέσα στον επόμενο χρόνο είναι πλέον 100%.
«Έχουν περάσει 7-8 χρόνια από τότε που βιώσαμε την τελευταία ύφεση στις ΗΠΑ και φυσιολογικά, ιστορικά τις έχουμε κάθε 4-7 χρόνια για κάποιον λόγο», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει κάθε 4-7 χρόνια, αλλά κοιτάξτε το χρέος, είναι τρομερό».
Οι περισσότεροι οικονομολόγοι της Wall Street κάνουν λόγο για μικρότερη πιθανότητα ύφεσης, της τάξης του 33%, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Ο Rogers δεν αναφέρθηκε σαφώς στο τι θα μπορούσε να πυροδοτήσει την διαδικασία απομόχλευσης και ύφεσης, αλλά υποστήριξε ότι οι βαλτωμένες ή οι επιβραδυνόμενες οικονομίες στην Κίνα, την Ιαπωνία και την ευρωζώνη σημαίνουν ότι υπάρχουν πολλά πιθανά κανάλια μετάδοσης της «ασθένειας».
Ο πρώην συνεργάτης του George Soros σημείωσε ότι εάν οι επενδυτές εστιάσουν στα σωστά δεδομένα, υπάρχουν σημάδια ότι η αμερικανική οικονομία ήδη έχει προβλήματα.
«Εάν δείτε τα στοιχεία για τα μισθολόγια (στις ΗΠΑ) θα δείτε ότι είναι ήδη στάσιμα», κατέληξε.
Εν όψει της οικονομικής αναταραχής που προβλέπει ο Rogers, ο ίδιος τοποθετείται long απέναντι στο δολάριο.
«Μπορεί να έχουμε ακόμη και μία φούσκα», είπε ειδικότερα για το δολάριο..
«Δηλαδή, εάν οι αγορές σε όλο τον κόσμο βυθίζονται, όλοι θα θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους στο δολάριο.
Μπορεί να γίνει μία φούσκα».
Τέλος, ο Rogers προσέθεσε ότι ένα πιο δυνατό δολάριο ιστορικά είναι αρνητικό για τα εμπορεύματα, ενώ δεν βλέπει να ευνοείται το γιεν, εξαιτίας της συνεχούς διόγκωσης του ισολογισμού της Τράπεζας της Ιαπωνίας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος απέσυρε την επένδυσή του στο νόμισμα την προηγούμενη Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης