Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

TD Securities: Οι αποφάσεις της ΕΚΤ θα έχουν επιπτώσεις και στις αναδυόμενες αγορές

TD Securities: Οι αποφάσεις της ΕΚΤ θα έχουν επιπτώσεις και στις αναδυόμενες αγορές
Σε περίπτωση νέας μείωσης των επιτοκίων και επέκτασης του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, θα πρέπει να περιμένουμε μία επέκταση του πρόσφατου μομέντουμ στις αναδυόμενες αγορές
Για σοβαρές επιπτώσεις στις αναδυόμενες οικονομίες, ανεξαρτήτως της απόφασης της ΕΚΤ, κάνουν λόγο οι αναλυτές της καναδικής επενδυτικής εταιρείας TD Securities σε ανάλυσή τους, ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη 10 Μαρτίου.
Ειδικότερα, οι αναλυτές σημειώνουν τα εξής στο κείμενό τους:
Η απόφαση της ΕΚΤ για περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας, που προβλέπεται ότι θα ληφθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου, αναμένεται ότι θα προκαλέσει θετική αντίδραση των αγορών.
Οπότε, σε περίπτωση νέας μείωσης των επιτοκίων και επέκτασης του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, θα πρέπει να περιμένουμε μία επέκταση του πρόσφατου μομέντουμ στις αναδυόμενες αγορές.
Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αναμένεται μία απογοήτευση.
Αλλά η απόφαση της ΕΚΤ θα μπορούσε να έχει και άμεσες συνέπειες για επιλεγμένες χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Μία μέρα μετά την απόφαση της ΕΚΤ, η Πολωνία θα ανακοινώσει τα δικά της επιτόκια.
Η χαλάρωση της ΕΚΤ θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο και στις αποφάσεις της Ουγγαρίας, αλλά και να ενθαρρύνει την Τουρκία να προχωρήσει και αυτή σε χαλάρωση, μετά το διορισμό του νέου διοικητή στην Κεντρικής της Τράπεζα τον ερχόμενο Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης