Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mitsubishi Financial: Η ικανότητα της ΕΚΤ να αποδυναμώσει το ευρώ βαίνει μειούμενη

Mitsubishi Financial: Η ικανότητα της ΕΚΤ να αποδυναμώσει το ευρώ βαίνει μειούμενη
Εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα κινηθεί χαμηλότερα κατά τη διάρκεια του υπολοίπου του 2016, κάτι που αποδίδει στην άποψή της ότι η FED θα συνεχίσει να προχωρά σταδιακά σε σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της
Την ενίσχυση του ευρώ μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την ΕΚΤ επισημαίνει σε ανάλυσή της η Mitsubishi UFJ Financial Group, σημειώνοντας ότι η ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να αποδυναμώσει το ευρώ βαίνει μειούμενη.
Όπως αναφέρει, «ήταν η δεύτερη συνεχής φορά που το ευρώ ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση επιπλέον μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ με τη μορφή του έντονου ράλι του Δεκεμβρίου».
Όμως, αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη σε αυτή την περίπτωση, σημειώνει, είναι ότι είναι πιο δύσκολο να περιγράψει κανείς τα συνολικά μέτρα που ανακοινώθηκαν ως απογοητευτικά, κάτι που έχει δώσε ένα σήμα «bullish» για το ευρώ, κάτι που υπογραμμίζει ότι είναι δύσκολο να αποδυναμωθεί περαιτέρω.
«Το ευρώ είναι ήδη σημαντικά υποτιμημένο και έχει παραμείνει σε χαμηλότερα επίπεδα για περισσότερο από ένα χρόνο», σημειώνει η Mitsubishi UFJ Financial Group.
Ο κύριος λόγος που χθες οδήγησε σε έντονη ενίσχυση του ευρώ ήταν η ανακοίνωση εκ μέρους του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, ότι δεν εκτιμά ότι θα είναι αναγκαία νέα μείωση των επιτοκίων από τη σημερινή σκοπιά, κάτι που διέψευσε τις προσδοκίες της αγοράς για πιθανή νέα μείωση των επιτοκίων σε βαθύτερα αρνητικό έδαφος.
Η Mitsubishi UFJ Financial Group σημειώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά πώς θα διαπραγματεύεται βραχυπρόθεσμα το ευρώ, συμπληρώνοντας ότι η ανοδική κίνηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος μπορεί να είναι μια προσωρινή υπερβολική αντίδραση.
Τέλος, εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα κινηθεί χαμηλότερα κατά τη διάρκεια του υπολοίπου του 2016, κάτι που αποδίδει στην άποψή της ότι η FED θα συνεχίσει να προχωρά σταδιακά σε σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης