Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι αποφάσεις της ΕΚΤ διευκολύνουν νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μέσα στο 2016

tags :
UBS: Οι αποφάσεις της ΕΚΤ διευκολύνουν νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μέσα στο 2016
Εάν μπορούσαμε να σταθεροποιήσουμε την παγκόσμια ανάπτυξη, τότε και η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα είχε καλύτερη τύχη
Όσο οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να χαλαρώσουν περαιτέρω τις νομισματικές πολιτικές τους, επιχειρώντας να τονώσουν την οικονομία, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό θα βοηθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει στο σχεδιασμό της για νέες αυξήσεις επιτοκίων.
Αυτό επισήμανε ο βοηθός επικεφαλής οικονομολόγος της UBS στις ΗΠΑ, Drew Matus, σε δηλώσεις του προς το CNBC.
Ειδικότερα, όπως είπε ο Matus, οι αποφάσεις της ΕΚΤ καθιστούν ευκολότερο για τη Fed να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2016.
«Στο βαθμό που οι κεντρικές τράπεζες στο εξωτερικό προσπαθούν να χαλαρώσουν τη νομισματική του πολιτική, επιχειρώντας να τονώσουν τις οικονομίες τους, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να προχωρήσουν με τη δική τους νομισματική πολιτική», τόνισε, εννοώντας ότι «λύνονται» τα χέρια της Fed για να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων εντός του έτους, όπως είναι άλλωστε και ο σχεδιασμός της.
«Εάν μπορούσαμε να σταθεροποιήσουμε την παγκόσμια ανάπτυξη, τότε και η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα είχε καλύτερη τύχη», υπογραμμίζει ο ίδιος.
Οι αμερικανικές μετοχές καταγράφουν άνοδο σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, με τον Dow Jones, τον S&P 500 και το Nasdaq να καταγράφουν όλοι άνοδο άνω του 1%.
Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, τα οποία θεωρούνται ευρέως τα ασφαλέστερα στον κόσμο, διαπραγματεύονταν χαμηλότερα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να κινείται οριακά κάτω από το σημείο-κλειδί του 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης