Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται στην κορύφωσή τους - Εξαντλείται η bull market

tags :
UBS: Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται στην κορύφωσή τους - Εξαντλείται η bull market
Οι καθημερινοί δείκτες τάσης προειδοποιούν ότι πλησιάζουμε σε επίπεδα που οι μετοχές θα είναι υπεραγορασμένες και όλα δείχνουν ότι η αγορά κινείται κοντά στα υψηλότερα δυνατά όριά της
Κάποιοι κρίσιμοι δείκτες για τις αμερικανικές μετοχές δείχνουν ότι αυτές τείνουν πλέον να είναι αγορασμένες σε επίπεδα υπερβολής.
Αυτό επισημαίνει στην τελευταία της ανάλυση η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα UBS, με το δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, να διαπραγματεύεται σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 2.018 μονάδες.
Περαιτέρω, οι ανλυτές της τράπεζας τονίζουν στο κείμενό τους ότι η προοπτική για τις μετοχές δεν είναι και πολύ διαφορετική από εκείνη του πρόσφατου ράλι στα εμπορεύματα.

stocks

Ο S&P 500 έχει επιτυχημένα σπάσει την αντίσταση στις 2.000 μονάδες.
Αλλά με τους αλγοριθμικούς «συναγερμούς» να δείχνουν ότι βρίσκεται πάνω από τα κανονικά για την αγορά επίπεδα, πιθανώς πυροδοτώντας νέες μαζικές αγορές, ο γενικός τόνος ότι βρισκόμαστε σε bull market δείχνει να έχει εξαντληθεί, σημειώνει η UBS.
Υπενθυμίζεται ότι οι τεχνικοί αναλυτές της UBS, Michael Riesner και Marc Muller, είχαν προειδοποιήσει στις 5 Δεκεμβρίου 2015 για την επερχόμενη bear market, που ακολούθησε τελικά τον Ιανουάριο, και στις 11 Φεβρουαρίου προέβλεψαν την ανάκαμψη στα χρηματιστήρια.
Η τελευταία πρόβλεψη της UBS είναι γενικά συνεπής με τις προηγούμενες αναλύσεις.
Τα στελέχη της τράπεζας είχαν αναγνωρίσει ως σημαντικό επίπεδο αντίστασης τις 2.000 μονάδες και μετά έκαναν λόγο για ένα όριο μεταξύ 2.000 και 2.050 μονάδων.
Στην έρευνα που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου αναφέρουν ότι τα πρόσφατα υψηλά της αγοράς όντως βρίσκονται εντός αυτού του φάσματος.
«Με την επέκταση της προηγούμενης εβδομάδας, ο δείκτης S&P 500 κινείται προς το ανώτερο όριο της τιμής στόχου 2.000/2.050 μονάδων», γράφουν οι αναλυτές.
«Οι καθημερινοί δείκτες τάσης προειδοποιούν ότι πλησιάζουμε σε επίπεδα που οι μετοχές θα είναι υπεραγορασμένες και όλα δείχνουν ότι η αγορά κινείται κοντά στα υψηλότερα δυνατά όριά της».

VIX

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης