Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αρνητικό outlook για τις τράπεζες της Τουρκίας - Επιβραδύνεται η οικονομία, μεγάλες οι προκλήσεις

Moody's: Αρνητικό outlook για τις τράπεζες της Τουρκίας - Επιβραδύνεται η οικονομία, μεγάλες οι προκλήσεις
Οι τουρκικές τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και το volatility στις αναδυόμενες αγορές
Αρνητικό χαρακτηρίζει το outlook για το τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας ο οίκος αξιολόγησης Moody's, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 6 Απριλίου 2016.
Η εξάρτηση του τραπεζικού τομέα από το διεθνείς αγορές, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, υπό υο πρίσμα της αδύναμης διεθνής επενδυτικής εμπιστοσύνης προς την Τουρκία, σημειώνουν οι αναλυτές της Moody's.
Παράλληλα, οι τουρκικές τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και το volatility στις αναδυόμενες αγορές.
«Ενώ οι στάσιμες οικονομικές προοπτικές αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την κερδοφορία και τη δανειακή απόδοση, το τραπεζικό σύστημα παραμένει καλά κεφαλαιοποιημένο», σημειώνει ο Irakli Pipia, αντιπρόεδρος της Moody's.
Ο οίκος αναμένει αύξηση των προβληματικών δανείων κατά 40-60 μονάδες βάσης, από το 3,1% στα τέλη του 2015, με τα καταναλωτικά δάνεια και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Παρά το γεγονός ότι τα επιχειρηματικά δάνεια έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα στην επιβράδυνση της οικονομίας, παραμένουν ευάλωτα στον συνδυασμό υποτίμησης της λίρας και πιθανής αύξησης στο κόστος δανεισμού.
Η ανάπτυξη των τουρκικών τραπεζών είναι ευάλωτη στην αλλαγή του επενδυτικού κλίματος, δεδομένων των υψηλών εξωτερικών χρηματοδοτικών αναγκών της Τουρκίας, σημειώνει ο οίκος.
Η κερδοφορία τους αναμένεται να αντιμετωπίσει πιέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης