Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι επενδυτές αμφισβητούν την ικανότητα των τραπεζών να παράγουν κέρδη και εγκαταλείπουν τις μετοχές τους

tags :
UBS: Οι επενδυτές αμφισβητούν την ικανότητα των τραπεζών να παράγουν κέρδη και εγκαταλείπουν τις μετοχές τους
Η επενδυτική τραπεζική βρίσκεται υπό πίεση για να αναδιαμορφώσει το μοντέλο λειτουργίας της - Ένας συνδυασμός παγκόσμιων παραγόντων εξαϋλώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών
Οι σκληρότεροι κανόνες λειτουργίας και τα αρνητικά επιτόκια «εξαϋλώνουν» την αισιοδοξία παγκοσμίως, καθώς οι επενδυτές αμφισβητούν την ικανότητα των επενδυτικών τραπεζών να παράξουν κέρδη.
Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο επικεφαλής του τμήματος της UBS, της μεγαλύτερη ελβετικής τράπεζας, που ασχολείται με μετοχές και ομόλογα, Andrea Orcel, ενώ τονίζει ότι οι αμερικανικές εκλογές, το δημοψήφισμα για το Brexit, οι κυρώσεις στη Ρωσία και η προσφυγική κρίση είναι μεταξύ εκείνων των παραγόντων που έχουν οδηγήσει τους πάντες να τηρούν «στάση αναμονής».
«Η πίεση ποτέ ξανά δεν υπήρξε τόσο έντονη για την αναδιαμόρφωση του μοντέλου λειτουργίας μας σε κάτι που μπορεί να είναι πιο ασφαλές και να πείσει τους μετόχους μας ότι πραγματικά αξίζει να επενδύσουν σε εμάς», τονίζει.
Οι μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες καταγράφουν τα τελευταία χρόνια μειούμενα έσοδα, καθώς πληγώθηκαν από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια, τις τιμές του πετρελαίου που κατρακυλούν και τις αναδυόμενες αγορές που κόβουν ταχύτητα.
Ενώ η UBS κατάφερε να αλλάξει τη στρατηγική της προς τη διαχείριση πλούτου το 2012, συρρικνώνοντας το τμήμα επενδύσεων σε μετοχές και ομόλογα και περικόπτοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, ώστε να τονώσει την κερδοφορία της, οι μετοχές της έχουν χάσει σχεδόν το 1/4 της αξίας τους μέσα στο 2016, εν μέσω γενικότερου ξεπουλήματος στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Αντίστοιχα, η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, χάνει φέτος 38%, ενώ η Credit Suisse καταγράφει απώλειες 40%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης