Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών θα ανακάμψουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2016

tags :
UBS: Τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών θα ανακάμψουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2016
Από το 2009 μέχρι τις αρχές του 2015 η αύξηση ήταν 7% ετησίως, αν και η υποκείμενη ανάπτυξη κερδών μπορεί να ήταν λίγο μικρότερη, λόγω της επαναγοράς μετοχών
Η αύξηση των κερδών στις ΗΠΑ μπορεί να υπήρξε λίγο υποτονική κατά το τελευταίο έτος, αλλά ένας στρατηγικός αναλυτής τονίζει στο CNBC ότι η οικονομία της χώρας «σαφώς» δεν βρίσκεται σε ύφεση.
«Οι ΗΠΑ έχει βιώσει μια μεγάλη περίοδο αύξησης των κερδών, σε αντίθεση με την Ευρώπη», είπε στο CNBC τη Δευτέρα 18 Απριλίου ο Nick Nelson, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της UBS στην Ευρώπη.
«Από το 2009 μέχρι τις αρχές του περασμένου έτους, η αύξηση ήταν 7% ετησίως, το οποίο είναι αρκετά σημαντικό ποσοστό».
Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η υποκείμενη ανάπτυξη μπορεί να ήταν λίγο μικρότερη, λόγω της επαναγοράς μετοχών, καθώς όταν οι επιχειρήσεις αγοράζουν τις δικές τους μετοχές συνήθως υπάρχει ώθηση της τιμής τους, καθώς οι μετοχές γίνονται σπανιότερες για τους επενδυτές που αναζητούν να τις αγοράσουν.
«Είχαμε τη δραματική πτώση της τιμής του πετρελαίου και φυσικά οι εταιρείες εξόρυξης ή ο κλάδος του σχιστολιθικού πετρελαίου.
Αυτές οι εταιρείες έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα στα κέρδη τους», λέει ο Nelson, προσθέτοντας ότι «ουσιαστικά δεν έχουμε κινηθεί κατά τους τελευταίους 12 με 18 μήνες όσον αφορά τα κέρδη των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνει σαφώς ότι δεν είναι».
Μερικοί αναλυτές της αγοράς ελπίζουν για μια βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ το 2016, αλλά ο πληθωρισμός των μισθών και των τιμών καταναλωτή είναι πιθανό να παραμείνει συγκρατημένος.
Την περασμένη εβδομάδα, ο παγκόσμιος επικεφαλής επενδύσεων της UBS Wealth Management, Mark Haefele, είπε στο CNBC, σχολιάζοντας την αγορά, ότι τα εταιρικά αποτελέσματα αυτή τη σεζόν είναι πιθανό να επιβεβαιώσουν ότι οι μεγάλες εισηγμένες εταιρείες των ΗΠΑ παραμένουν σε μια λεγόμενη ύφεση κερδών κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2016.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η εικόνα αναμένεται να βελτιωθεί κατά το Β' εξάμηνο του 2016, εξαιτίας τριών βασικών λόγων.
Αυτοί είναι η σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου, η μειούμενη πίεση από το δολάριο και η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας.
Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να ανησυχούν τους επενδυτές, ιδίως μετά την αποτυχία των παραγωγών χωρών στη Ντόχα να συμφωνήσουν σε ένα πάγωμα της παραγωγής, την Κυριακή 17 Απριλίου.
Η μειούμενη πίεση από το δολάριο είναι ένας άλλος λόγος για τη χαμηλή ανάπτυξη κερδών.
Το αμερικανικό δολάριο είχε λιγότερο χώρο για να ανατιμηθεί το τρέχον έτος, καθώς η χώρα προσαρμόζεται σε ένα πιο σταδιακό χρονοδιάγραμμα για την αύξηση των επιτοκίων, επεσήμανε ο Haefele της UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης