Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Capital Management: Ο S&P 500 θα κινηθεί σύντομα προς νέα υψηλά, στις 2.200 μονάδες

Wells Capital Management: Ο S&P 500 θα κινηθεί σύντομα προς νέα υψηλά, στις 2.200 μονάδες
Υπάρχουν αρκετοί και καλοί λόγοι για να πιστέψει κανείς ότι οι μετοχές στις ΗΠΑ θα πρέπει να κινηθούν ανοδικά
Οι αμερικανικές μετοχές θα πρέπει να βρεθούν σε νέα υψηλά σύντομα, επεσήμανε ο γνωστός στρατηγικός αναλυτής Jim Paulsen, την Τετάρτη 20 Απριλίου, μιλώντας στο CNBC.
Ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Wells Capital Management βλέπει ότι ο S&P 500 θα κινηθεί προς τις 2.200 μονάδες, μία κίνηση που θα φέρει άνοδο της τάξης 4,75% από το κλείσιμο της Τρίτης, κατά την οποία ο δείκτης έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 2.100 μονάδων από το Δεκέμβριο του 2015.
Ο S&P την Τρίτη βρισκόταν επίσης κάτι λιγότερο από 1,5% χαμηλότερα από το ρεκόρ των 2.130,82 μονάδων που έφτασε τον περασμένο Μάιο.
Οι φόβοι για τον αποπληθωρισμό που υποχωρούν, οι προοπτικές για καλύτερη πορεία των κερδών αργότερα εντός του έτους και η βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας είναι όλοι λόγοι για να πιστέψει κανείς ότι οι μετοχές στις ΗΠΑ θα πρέπει να κινηθούν ανοδικά, είπε.
Στην πορεία προς το Πάσχα τον περασμένο μήνα, ο Paulsen είχε δηλώσει ότι οι μετοχές βρίσκονταν σε μία αγορά «λαγουδάκι».
«Σε αντίθεση με ένα ενθουσιώδες ταύρο ή μια τρομακτική αρκούδα, μια αγορά λαγουδάκι πηδάει για λίγο, αλλά πραγματικά δεν πάει πουθενά», είχε επισημάνει τότε ο Paulsen σε έκθεση προς τους πελάτες της εταιρείας του.
Ο Paulsen προχώρησε την Τετάρτη σε διευκρινίσεις για το σχόλιό του αυτό του αυτό, λέγοντας στο CNBC ότι βλέπει ένα άλμα προς τις 2.220 μονάδες για τον S&P και στη συνέχεια μια υποχώρηση, αν η Federal Reserve προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης