Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

SEB: Χωρίς εκπλήξεις η συνεδρίαση Απριλίου (21/4) της ΕΚΤ - Απίθανη η λήψη νέων μέτρων τον Ιούνιο

SEB: Χωρίς εκπλήξεις η συνεδρίαση Απριλίου (21/4) της ΕΚΤ - Απίθανη η λήψη νέων μέτρων τον Ιούνιο
Η ΕΚΤ συνεχίζει να στηρίζει την ποσοτική χαλάρωση, εκτιμά η νορβηγική τράπεζα Skandinaviska Enskilda Banken (SEB)
Χωρίς να εκπλήξει κανέναν, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) διατήρησε σήμερα, Πέμπτη 21 Απριλίου, αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική που εφαρμόζει.
Παράλληλα, ο Mario Draghi, διοικητής της ΕΚΤ, γνωστοποίησε ότι δεν εξετάστηκε η λήψη νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης, αν και επανέλαβε τη δέσμευση του ΔΣ να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του, εφόσον διαφανεί ότι οι στόχοι για τον πληθωρισμό και την οικονομία απειλούνται.
Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές πως η ΕΚΤ συνεχίζει να στηρίζει την ποσοτική χαλάρωση, εκτιμά η νορβηγική τράπεζα Skandinaviska Enskilda Banken (SEB).
Η ίδια επισημαίνει ότι τα επιτόκια στην Ευρωζώνη αναμένεται να διατηρηθούν σε αυτά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ειδική αναφορά κάνει η SEB και στο ενδεχόμενο «ρίψης χρημάτων από το ελικόπτερο» της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι ο Draghi τόνισε τις επιχειρησιακές και νομικές δυσκολίες που θα είχε η εφαρμογή αυτού του μέσου.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δε συζήτησε το εν λόγω εργαλείο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τράπεζας.
Ο Draghi φρόντισε, επίσης, να καταστήσει σαφή την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, επιχειρώντας να απαντήσει στην οξεία γερμανική κριτική.
Όπως και αν έχουν τα πράγματα, η SEB εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή των ειλημμένων μέτρων και δε θα προχωρήσει στη λήψη νέων στην επόμενη νομισματική συνεδρίαση, στις 2 Ιουνίου στη Βιέννη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης