Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Οι τιμές του πετρελαίου μπορούν να κατευθυνθούν μόνο χαμηλότερα, κάτω και από τα 40 δολ./βαρέλι

MarketWatch: Οι τιμές του πετρελαίου μπορούν να κατευθυνθούν μόνο χαμηλότερα, κάτω και από τα 40 δολ./βαρέλι
Ο μαύρος χρυσός δεν έχει «κερδίσει» πραγματικά την άνοδο των τελευταίων μηνών και καλό θα είναι οι επενδυτές να προετοιμαστούν και πάλι για επίπεδα τιμών κάτω από τα 40 δολ.
Ψάχνετε μία ανακούφιση από τις αδιάκοπες πωλήσεις που έχουν κυριαρχήσει στις αγορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών;
Ε, λοιπόν, σήμερα το πρωί θα πρέπει να είστε τόσο απογοητευμένοι όσο είναι και ο Ted Cruz (ο αντίπαλος του Donald Trump για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη διεκδίκησή του, έπειτα από τη χθεσινή ήττα στην πολιτεία της Ιντιάνα).
Όπως επισημαίνει το MarketWatch, οι οικονομικές ανησυχίες οδήγησαν τους επενδυτές στο δολάριο και εκτός των εμπορευμάτων, με το πετρέλαιο να δέχεται επιπλέον χτύπημα από τους νέους φόβους για την υπερπροσφορά.
Είναι αυτονόητο ότι οι επενδυτές πιθανόν να αναρωτιούνται εάν όλο αυτό είναι η αρχή μιας μαζικής ρευστοποίησης στις χρηματιστηριακές αγοράς.
Άλλωστε είναι ο Μάιος: Πουλήστε και φύγετε!
«Έχουμε δει μια μικρή υποχώρηση στις αγορές εμπορευμάτων, η οποία φαίνεται να οδηγούν τις απώλειες στις αγορές μετοχών», λέει ο επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στην Oanda, Craig Erlam, μιλώντας εκ μέρους εκείνων που υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται πανικός.
«Βλέπουμε πιθανότατα μια μικρή αποκομιδή κερδών, έπειτα από το αξιοπρεπές ράλι που έλαβε χώρα από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετέπειτα».
Αλλά μπορεί να υπάρχει σοβαρός λόγος για να πανικοβληθεί κανείς, λένε άλλοι αναλυτές, όπως ο Angus Nicholson της IG, ο οποίος σημείωσε πως δύο στελέχη της Fed (Lockhart και Williams) την Τρίτη 3 Μαΐου βρέθηκαν να τονίζουν τις υψηλές πιθανότητες για μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων των Ιούνιο.
«Αν αυτό είναι το σχέδιο της Fed και αρχίσουμε να βλέπουμε μια απόκλιση των στελεχών της, με το να γίνονται πιο επιθετικά, το αμερικανικό δολάριο μπορεί να αρχίσει να ανεβαίνει από τα πολύ χαμηλά του επίπεδα.
Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει το σημείο καμπής για το ράλι από τα μέσα Φεβρουαρίου στα εμπορεύματα», λέει ο αναλυτής της IG.
Και με δεδομένο το πόσο στενά συνδεδεμένα είναι το πετρέλαιο και τα αποθέματα, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει προβλήματα για τις μετοχές στο εγγύς μέλλον, προσθέτει ο ίδιος.
Ο αρθρογράφος του MarketWatch επισημαίνει ότι σήμερα δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει περισσότερο με αυτή τη θέση, λέγοντας ότι ο μαύρος χρυσός δεν έχει κερδίσει πραγματικά την άνοδο των τελευταίων μηνών και καλό θα είναι οι επενδυτές να προετοιμαστούν και πάλι για επίπεδα τιμών κάτω από τα 40 δολ./βαρέλι.
Όσον αφορά το δολάριο, το MarketWatch σημειώνει ότι βρίσκεται κοντά σε ένα σημείο καμπής, στο οποίο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναστρέφοντας την πτωτική του πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης