Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gundlach (DoubleLine Capital): Ο Donald Trump θα είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών

Gundlach (DoubleLine Capital): Ο Donald Trump θα είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών
Ο Trump θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολύ μεγάλα ελλείμματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο, είναι άνετος με το χρέος - Ποντάρετε στους κατασκευαστές όπλων, αποφύγετε εταιρείες που σχετίζονται με το εμπόριο
Ο δισεκατομμυριούχος «βασιλιάς των ομολόγων» και ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας DoubleLine Capital, Jeff Gundlach, εμπιστεύεται το ένστικτό του όσον αφορά τις επενδύσεις του.
Τώρα, όμως, δε διστάζει να προβεί και σε μία πρόβλεψη για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές: o Donald Trump θα κερδίσει.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται 84 δισ. δολ. είπε στο CNBC ότι ο ίδιος είναι απολίτικος, αλλά «πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τους επενδυτές να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα».
Ακόμη μία πραγματικότητα, κατά τον ίδιο, είναι ότι ο Trump θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολύ μεγάλα ελλείμματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο.
«Είναι πολύ άνετος με το χρέος.
Το ξέρουμε καλά αυτό για τον Donald Trump», είπε ο Gundlach σε συνέντευξή του στο CNBC.
Στην πραγματικότητα, είπε ότι ο, κατά πάσα πιθανότητα, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τον προεδρικό θώκο μοιάζει πολύ σε έναν άλλο άνθρωπο που οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αναγάγει σε είδωλό τους: τον πρώην πρόεδρο Ronald Reagan.
«Ο Reagan στήριζε την οικονομία με το χρέος και πιστεύω ότι και ο Trump θα κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση», τονίζει ο Gundlach.
«Πιθανότατα στην αρχή θα φανεί ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί.
Το ερώτημα είναι εάν η τόνωση της οικονομίας από τα έργα υποδομής και άλλες παρόμοιες δαπάνες θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις πιθανές επιπτώσεις από τη συρρίκνωση του παγκόσμιου εμπορίου».
Ο Trump πέτυχε μία αποφασιστική νίκη στις προκριματικές εκλογές της Ιντιάνα την Τρίτη 3 Μαΐου, η οποία οδήγησε στο να εγκαταλείψουν την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού και οι δύο εναπομείναντες αντίπαλοί του, Ted Cruz και John Kasich.
Οπότε πως πρέπει να οργανώσει ένας επενδυτής το χαρτοφυλάκιό του;
«Κοιτάξτε προς τους κατασκευαστές όπλων», λέει ο Gundlach.
Ο ίδιος σημειώνει ότι θα απέφευγε εταιρείες που είναι επιρρεπείς σε τυχόν επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με το Μεξικό και την Κίνα.
Αν και ο Trump μπορεί να μετριάσει ορισμένες από τις θέσεις του, θα προσπαθήσει να επιχειρήσει και ορισμένα από τα όσα έχει υποσχεθεί, τονίσει ο Gundlach.
«Ο Trump θα πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσει να χτίσει ένα τείχος, τουλάχιστον να προσπαθήσει να κάνει κάτι με τις δουλειές, να προσπαθήσει να βοηθήσει το μέσο Αμερικανό.
Το πόσο μακριά θα το τραβήξει δεν το γνωρίζω», δήλωσε.
«Δεν μπορεί απλά να πει "αστειευόμουν"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης