Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Προειδοποιεί για στασιμότητα στην παγκόσμια ανάπτυξη - Υποβαθμίζει προβλέψεις για ΗΠΑ - Ρίσκο η Κίνα

tags :
Moody's: Προειδοποιεί για στασιμότητα στην παγκόσμια ανάπτυξη - Υποβαθμίζει προβλέψεις για ΗΠΑ - Ρίσκο η Κίνα
Οι αναλυτές επικαλούνται την μείωση της παγκόσμιας ζήτησης και τις αδύναμες επενδύσεις και προειδοποιεί για στασιμότητα της παγκόσμιας ανάπτυξης
Για στασιμότητα της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2016 προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Moody's, σε ανάλυσή του. 
Οι παράγοντες που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία είναι η αδύναμη ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές, οι χαμηλές τιμών των commodities και η περιορισμένη ζήτηση.
Για τις ανεπτυγμένες αγορές, η Moody's υποβαθμίζει τις προβλέψεις της σε ανάπτυξη 1,7% το 2016, έναντι +1,9% το 2015, σύμφωνα με την ανάλυση Global Credit Research, με ημερομηνία 18 Μαΐου 2016.
Η παγκόσμια ανάκαμψη έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω και το outlook παραμένει πιο αδύναμο, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες δεκαετίες, σημειώνει η Elena Duggar, Associate Managing Director της Moody's.
Ο οίκος προχώρησε στην υποβάθμιση των προβλέψεών για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2016, στο 2% από 2,3% προηγουμένως. 
Οι αναλυτές επικαλούνται την μείωση της παγκόσμιας ζήτησης και τις αδύναμες επενδύσεις και προειδοποιεί 
Ο οίκος προειδοποιεί ότι η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων επιβράδυνση στην οικονομία της Κίνας, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία.
Η ανάπτυξη στην Κίνα αναμένεται να επιβραδυνθεί στο +6,3% το 2016, από +6,9% το 2015. 
Η Moody's υποβάθμισε επίσης τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2016 σε Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό και Τουρκία.
Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve, η Moody's προβλέπει ότι θα αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές κατά τη διάρκεια του 2016 το πολύ και θα προχωρήσει σε αυτές τις κινήσεις σταδιακά, προκειμένου να αποτρέψει πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στις αγορές και την ανάπτυξη.
Η κατανάλωση της ΗΠΑ θα εξακολουθήσει να ενισχύεται κατά τη διάρκεια του 2016, αλλά η αμερικανική οικονομία θα επηρεαστεί από τη μείωση της εξωτερικής ζήτησης και τις χαμηλές τιμές στην ενέργεια.
Για την Ευρωζώνη, οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης εκτιμούν ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί ακι το ΑΕΠ θα ενισχυθεί στο +1,7% το 2016.
Αδύναμος παραμένει ο πληθωρισμός, ο οποίος αναμένεται να κυμανθεί στο 0,2% το 2016, πριν αυξηθεί σταδιακά στο 1,2% το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης