Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital: Το Eurogroup θα εγκρίνει την εκταμίευση 10 δισ. στην Ελλάδα – Απίθανη τελική συμφωνία ΔΝΤ-Ε.Ε. για το χρέος

RBC Capital: Το Eurogroup θα εγκρίνει την εκταμίευση 10 δισ. στην Ελλάδα – Απίθανη τελική συμφωνία ΔΝΤ-Ε.Ε. για το χρέος
Η εκταμίευση των κεφαλαίων διάσωσης θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει τις επικείμενες υποχρεώσεις της
Η Ελλάδα είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει στη σημερινή (24/5) συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σημειώνει η RBC Capital, η οποία υπογραμμίζει ότι όπως είναι ευρέως αναμενόμενο, το Eurogroup θα εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 10 δισ. ευρώ, στην Αθήνα.
Παράλληλα, αναφέρεται στις δηλώσεις του φινλανδού υπουργού Οικονομικών, Alexander Stubb, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος, αλλά και στο ράλι των ελληνικών assets τη Δευτέρα, που αποτιμούν αυτό το αποτέλεσμα, ύστερα από την ψήφιση των νέων μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο την Κυριακή.
Όπως σημειώνει η RBC Capital, η εκταμίευση των κεφαλαίων διάσωσης θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει τις επικείμενες υποχρεώσεις της, καθώς και ληξιπρόθεσμες οφειλές που συσσωρεύθηκαν καθώς έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Στη συνεδρίαση του Eurogroup θα συζητηθεί και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς η Ευρωζώνη προσπαθεί να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ της ιδίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να επιτρέψει στο Ταμείο να συμμετέχει στο τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, κάτι που ζητούν ορισμένες κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ και κυρίως Γερμανία, Φινλανδία και Ολλανδία.
Ωστόσο, σύμφωνα με την RBC Capital, μια τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θεωρείται απίθανη.
Χθες, Δευτέρα, άλλωστε, το ΔΝΤ έκανε λόγο για «άνευ όρων« ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ένα βήμα που είναι πολύ μεγάλο για μερικές κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης