Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gross: Η αγορά των ομολόγων είναι μία «supernova» που θα εκραγεί μία μέρα

Gross: Η αγορά των ομολόγων είναι μία «supernova» που θα εκραγεί μία μέρα
Οι αποδόσεις των ομολόγων παγκοσμίως είναι στο χαμηλότερο σημείο των 500 ετών της καταγεγραμμένης ιστορίας - Στα 10 τρισ. δολ. τα ομόλογα με αρνητικά επιτόκια
Ο μεγαλοεπενδυτής Bill Gross ανησυχεί και το δείχνει.
Σε δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Gross λέει ότι η αγορά των ομολόγων, και τα 10 τρισ. ομολόγων με αρνητικές αποδόσεις, είναι μία «supernova (υπερκαινοφανής αστέρας) που θα εκραγεί μία ημέρα».
Ειδικότερα, το tweet του αναφέρει:
Gross: Οι αποδόσεις των ομολόγων παγκοσμίως είναι στο χαμηλότερο σημείο των 500 ετών της καταγεγραμμένης ιστορίας.
Στα 10 τρισ. δολ. τα ομόλογα με αρνητικά επιτόκια.
Αυτή η supernova θα εκραγεί μία μέρα».



Για τους τακτικούς αναγνώστες των μηνιαίων σχολίων του Gross οι αποκαλυπτικές απόψεις του για την παγκόσμια οικονομία δεν είναι κάτι νέο, αν και η εικόνα της supernova είναι ιδιαίτερα ζωντανή.
Για παράδειγμα, νωρίτερα εντός του μήνα ο Gross είπε ότι τα τελευταία 40 χρόνια επενδυτικής ιστορίας, μία περίοδος που είδε τις μετοχές και τα ομόλογα να πραγματοποιούν ράλι, είναι ένα γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί «μαύρος κύκνος», το οποίο και δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ ξανά.
Και κάπου αλλού στο χώρο των μεταφορών, ο Gross είχε πει νωρίτερα εντός του έτους ότι ο καπιταλισμός πεθαίνει και θα εκραγεί όπως ο ήλιος, πριν από την πραγματική έκρηξη του ήλιου, σε περίπου 5 δισ. χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης