Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Υπάρχει μία «μαύρη τρύπα» στην αμερικανική αγορά - Άσχημα μηνύματα από τα ομόλογα

BNP Paribas: Υπάρχει μία «μαύρη τρύπα» στην αμερικανική αγορά - Άσχημα μηνύματα από τα ομόλογα
Η αγορά ομολόγων αντικατοπτρίζει τις βραχυπρόθεσμες ανησυχίες, όπως είναι η πολιτική αστάθεια στην Ισπανία, το δημοψήφισμα για το Brexit και τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ
Εάν ανησυχείτε για την αγορά ομολόγων, τότε μάλλον έχετε δίκιο.
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της BNP Paribas για την Αμερική, Paul Mortimer-Lee, ο οποίος λέει ότι η αγορά ομολόγων δεν διαμορφώνει μία ωραία εικόνα για την οικονομία αυτή τη στιγμή.
«Η παρούσα ασταμάτητη πτωτική τάση στις αποδόσεις των ομολόγων φαίνεται ότι υποδεικνύει μία μαύρη τρύπα, με τις αποδόσεις να καταρρέουν, υπό την επήρεια μίας ισχυρής βαρυτικής δύναμης», σημειώνει ο Mortimer-Lee σε σημείωμά του προς τους πελάτες.
Ο ίδιος πιστεύει ότι αντί για τη νομισματική πολιτική, η αγορά ομολόγων αντικατοπτρίζει τις βραχυπρόθεσμες ανησυχίες, όπως είναι η πολιτική αστάθεια στην Ισπανία, το δημοψήφισμα για το Brexit και τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
«Πιστεύουμε ότι τα σημάδια για την αδυναμία της αμερικανικής οικονομίας βρίσκονται πίσω από την κίνηση στις αποδόσεις των ομολόγων, υποβοηθούμενα από την αδυναμία της Κινεζικής οικονομίας».
«Θεωρούμε το ράλι των ομολόγων ως μία διαφορετική έκφανση της αναταραχής που είδαμε στις αγορές τον Αύγουστο του 2015 και στις αρχές του 2016».

Screen Shot 2016 06 15 at 4.21.24 PM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης