Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

TDS: Το βλέμμα όλων στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., σε αναζήτηση ενδείξεων για το πότε θα γίνει το Brexit

TDS: Το βλέμμα όλων στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., σε αναζήτηση ενδείξεων για το πότε θα γίνει το Brexit
Σύμφωνα με τους αναλυτές της TDS, το κλίμα στη Σύνοδο θα δώσει κάποιες ενδείξεις, σχετικά με το πόσο δύσκολες θα είναι οι διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο
Τη σπουδαιότητα της διήμερης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκινά αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζουν σε σχετικό σημείωμά τους οι αναλυτές της Toronto Dominion Securities, μέλος του Toronto Dominion Group, από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους του Καναδά.
Όπως σημειώνουν, στη Σύνοδο το «μαύρο πρόβατο» θα είναι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, καθώς οι πολίτες στη χώρα του μόλις πρόσφατα απέρριψαν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα, ο Cameron θα αποκλειστεί από τις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Συνόδου, όπου οι ηγέτες της Ε.Ε. αναμένεται να συζητήσουν τον αντίκτυπο της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου.
Παράλληλα, η TDS παρατηρεί ότι υπάρχει διάσταση απόψεων εντός της Ε.Ε., σχετικά με το πότε θα συντελεστεί το Brexit.
Ενδεικτικά αναφέρει πως τόσο ο επικεφαλής της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, όσο και οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών της Ε.Ε. (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ιταλία) ζητούν την εκκίνηση των διαδικασιών για την έξοδο το συντομότερο δυνατό, σε αντίθεση με την Angela Merkel, καγκελάριο της Γερμανίας, που τόνισε ότι δε θα ασκήσει πιέσεις για επίσπευση των διαδικασιών, αλλά και ότι οι διαπραγματεύσεις «πρέπει να γίνουν με σωστό τρόπο».
Σύμφωνα με τους αναλυτές της TDS, το κλίμα στη Σύνοδο θα δώσει κάποιες ενδείξεις, σχετικά με το πόσο δύσκολες θα είναι οι διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν τεθεί σε εφαρμογή το Άρθρο 50, αλλά και πόσο πιθανό θα είναι να δοθεί μια επιμήκυνση της προθεσμίας των δύο ετών από την Ε.Ε..

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης