Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: H EKT δίνει ραντεβού τον... Σεπτέμβριο του 2016 - Αυξήθηκαν οι καθοδικοί κίνδυνοι

BNP Paribas: H EKT δίνει ραντεβού τον... Σεπτέμβριο του 2016 - Αυξήθηκαν οι καθοδικοί κίνδυνοι
Σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, η ΕΚΤ εκτιμά ότι το Brexit θα επηρεάσει τους καθοδικούς κινδύνους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη
Στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ αναφέρεται σε ανάλυση της η PNP Baribas.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας, η ΕΚΤ παραμένει στο νομισματικό status quo και ότι η Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι η νίκη του Brexit αυξάνει τους καθοδικούς κινδύνους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξκη αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εκτιμηθεί η ακριβής επίπτωση.
«Ο Mario Draghi δίνει ραντεβού τον Σεπτέμβριο, όταν η ΕΚΤ θα παρουσιάσει τις αναθεωρημένες μακροοικονομικές προβλέψεις της» επισημαίνει η BNP Baribas.
Σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, ο Draghi επανέλαβε την ετοιμότητα, την ικανότητα και προθυμία της ΕΚΤ να δράσει έαν χρειαστεί, δίνοντας έμφαση σε όλα τα διαθέσιμα μέτρα που εμπίμπτουν στις αρμοδιότητες της.
Αναφερόμενη στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Draghi, η PNP Baribas επισημαίνει ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν κυρίως για την κατάσταση των τραπεζών κατά κύριο λόγο στην Ιταλία.
Ωστόσο, ο Draghi απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες και αρκέστηκε να δηλώσει ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει, μέχρι στιγμής, δείξει ευελιξία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης