Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

American Action Forum (think tank): Εξαιρετικά τα στοιχεία του Ιουλίου για την αμερικανική αγορά απασχόλησης

American Action Forum (think tank): Εξαιρετικά τα στοιχεία του Ιουλίου για την αμερικανική αγορά απασχόλησης
Η καλύτερη είδηση που θα μπορούσαμε να περιμένουμε - Δείχνει ότι η οικονομία δεν βρίσκεται σε στασιμότητα, αλλά ανακάμπτε
Τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά απασχόλησης που ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου (225.000 νέες θέσεις εργασίας) όχι απλώς ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, αλλά η συνολική εικόνα της αγοράς ήταν εξαιρετική.
Αυτό σημείωσε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του think tank American Action Forum και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Λευκού Οίκου, Douglas Holtz-Eakin.
«Σπάνια βλέπουμε μια έκθεση που δεν έχει κάποια «τρύπα», καθώς συνήθως έχουμε νέες θέσεις εργασίας, αλλά δεν υπάρχει αύξηση των μισθών ή υπάρχει μείωση του εργατικού δυναμικού και η ανεργία μειώνεται για λάθος λόγους», δήλωσε ο Holtz-Eakin, ο οποίος υπηρέτησε στο πλευρό του προέδρου George W. Bush.
Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 4,9% τον Ιούλιο, ενώ το ποσοστό συμμετοχής του εργατικού δυναμικού αυξήθηκε ελαφρώς και το ωρομίσθιο ανέβηκε κατά 8 σεντς, καταγράφοντας ετήσια άνοδο της τάξης του 2,6%.
Επιπλέον, η παραγωγικότητα παρέμεινε ουσιαστικά σταθερή, αφήνοντας την έκθεση «καθαρή», δήλωσε ο Holtz-Eakin.
«Έχουμε ισχυρή εικόνα σε όλους τους τομείς.
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο κακό στοιχείο», είπε στο CNBC.
Από την πλευρά του ο συνεργάτης στο Century Foundation, Jeff Madrick, δήλωσε ότι η έκθεση είναι «η καλύτερη είδηση που θα μπορούσαμε να περιμένουμε.
Δείχνει ότι η οικονομία δεν βρίσκεται σε στασιμότητα, αλλά ανακάμπτει.
Μια ισχυρότερη ανάπτυξη είναι εφικτή», τόνισε.
Κατά την άποψη του Madrick, τα στοιχεία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αισιοδοξία στις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες τους.
Ωστόσο, ο οικονομικός σύμβουλος του Donald Trump, David Malpass, είπε CNBC ότι τα κέρδη στην αγορά εργασίας δεν αποτελούν σημάδι ότι είναι σταθερή η οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης