Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bespoke Investment Group: Ιδού τι συμβαίνει στα χρηματιστήρια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Bespoke Investment Group: Ιδού τι συμβαίνει στα χρηματιστήρια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων
Μεταξύ των διοργανωτριών χωρών τη χειρότερη απόδοση έκανε η Κίνα το 2008
Με αφορμή την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα (5/8/2016), το Bespoke Investment Group περιγράφει την πορεία των χρηματιστηρίων κατά τη διάρκεια του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.
Όπως αναφέρει λοιπόν τα αμερικανικά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά κατά τις μισές ημέρες μεταξύ της έναρξης και της λήξης των Αγώνων.
«Ο S&P 500 έχει κατά μέσο όρο μια αύξηση 1,75% από την τελετή έναρξης έως την τελετή λήξης για τους 20 Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν γίνει από το 1928 (δυο από τους 22 ακυρώθηκαν λόγω των Παγκοσμίων Πολέμων)» επισημαίνει το Bespoke Investment Group.
Επίσης επισημαίνει ότι η μέση απόδοση ήταν μικρότερη στο 0,30% ενώ ο εν λόγω δείκτης ήταν θετικός κατά το 55% της περιόδου διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ωστόσο, η πρόσφατη ιστορία ήταν πιο μικτή, με τα χρηματιστήρια να κινούνται ανοδικά δυο φορές (το 2004 και το 2012) και πτωτικά άλλες δύο (το 2000 και το 2008).

Οι διοργανώτριες χώρες

Όσον αφορά στις διοργανώτριες χώρες τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα.
«Από το 1984, οι δείκτες αναφοράς των διοργανωτριών χωρών έχουν κατά μέσο όρο ένα κέρδος της τάξης του 1,74% από την τελετή έναρξης έως την τελετή λήξης, με θετικές αποδόσεις έξι από τις οκτώ φορές (75%)» αναφέρει το Bespoke.
Μεταξύ των διοργανωτριών χωρών τη χειρότερη απόδοση είχε η Κίνα το 2008 (ο Shanghai Composite έπεσε κατά 7,69%), ενώ η καλύτερη απόδοση ήταν από την Αμερική (ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 9,41%), όταν οι Αγώνες έγιναν στο Λος Άντζελες το 1984.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης