Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Natixis: Πιο κοντά η αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο 2016

tags :
Natixis: Πιο κοντά η αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο 2016
H Fed προετοιμάζεται για τη δεύτερη αύξηση επιτοκίων και σύντομα θα αρχίσει να μιλά για ένα κύκλο «σύσφιξης» της νομισματικής της πολιτικής
Πιο κοντά σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016 βρίσκεται η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης, σχολιάζουν οι αναλυτές της Natixis.
«Οι πιθανότητες μιας αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο, διαμορφώνονται στο 67% και αναμένεται να αυξηθούν στο 80% τον Νοέμβριο», σημειώνουν οι αναλυτές.
Όπως τονίζουν, η Fed προετοιμάζεται για τη δεύτερη αύξηση επιτοκίων και σύντομα θα αρχίσει να μιλά για ένα κύκλο «σύσφιξης» της νομισματικής της πολιτικής.
Όπως ήταν ήδη γνωστό, τρία από τα δέκα μέλη της Νομισματικής Επιτροπής (FOMC), ψήφισαν κατά της απόφασης να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επιτόκια.
Με φόντο τη βελτίωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας και ένα σχεδόν σταθεροποιημένο παγκόσμιο χρηματοπιστωτική περιβάλλον, τα περισσότερα μέλη της Fed συμφωνούν ότι η νέα αύξηση των επιτοκίων βρίσκεται πολύ κοντά.
Δεδομένων των μικρών διαφοροποιήσεων στην οικονομία τον Νοέμβριο έναντι του Σεπτεμβρίου, τα μέλη της Fed δεν θα βιαστούν και ο πιθανότερος χρόνος μιας αύξησης είναι ο Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τη Natixis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης