Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commonwealth Bank: Ο ΟΠΕΚ μπορεί και να μην προχωρήσει στη μείωση παραγωγής του πετρελαίου

Commonwealth Bank: Ο ΟΠΕΚ μπορεί και να μην προχωρήσει στη μείωση παραγωγής του πετρελαίου
Ο ρόλος του Ιράκ είναι κομβικός, σύμφωνα με ανάλυση της Commonwealth Bank
Το ενδεχόμενο, ο ΟΠΕΚ να μην προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Business Insider με αφορμή τις τελευταίες ειδήσεις.
Όπως αναφέρεται, η τελευταία πηγή ανησυχίας προέρχεται από το Ιράκ, που κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τάχθηκε στο πλευρό του Ιράν, της Νιγηρίας και της Λιβύης επιδιώκοντας να μην επηρεαστεί από τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ.
«Το Ιράκ επιδιώκει την εξαιρεθεί από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής του πετρελαίου λόγω της τρέχουσας σύγκρουσης του με μαχητές», έγραψε ο Vivek Dhar αναλυτής της Commonwealth Bank.
«Η χώρα ισχυρίζεται ότι παράγει σήμερα περισσότερα από 4,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, που θα μπορούσαν να αυξηθούν περισσότερους τους επόμενους μήνες.
Η εκτίμηση του Ιράκ για την παραγωγή πετρελαίου του είναι 500.000 βαρέλια την ημέρα περισσότερα από την εκτίμηση του ΟΠΕΚ» αναφέρει ο αναλυτής.
Εξάλλου, το Ιράκ έχει εκφράσει τις αμφιβολίες ρου σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο ΟΠΕΚ για να εκτιμήσει τα μεγέθη της παραγωγής των μελών του.
Εξάλλου, την Κυριακή (23/10/2016), ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Jabar Ali al-Luaibi, δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να εξαιρεθεί από τους περιορισμούς της παραγωγής, δεδομένου ότι ήταν σε πόλεμο με το ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Σύμφωνα με τον Dhar, η πρόθεση των Ιρακινών να κάνουν διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΕΚ στο πλαίσιο «ενός ευχάριστου περιβάλλοντος», αναδεικνύει τον λόγο για τον οποίο μια συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής στην επικείμενη συνεδρίαση (30/11/2016) μπορεί να αποτελέσει μια μικρή πιθανότητα.
«Η εσωτερική διαφωνία μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ παραμένει το βασικό εμπόδιο στην επίτευξη μια συμφωνίας εντός του ΟΠΕΚ» λέει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης