Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC, RBC και RBS: Τα επιτόκια της Fed δεν θα αυξηθούν ούτε τον Δεκέμβριο του 2016

HSBC, RBC και RBS: Τα επιτόκια της Fed δεν θα αυξηθούν ούτε τον Δεκέμβριο του 2016
Πολιτικοί αλλά και οικονομικοί λόγοι θα αναβάλλουν οποιοδήποτε σχέδιο της Fed για άμεση αύξηση των επιτοκίων, εκτιμούν οι HSBC, RBC και RBS
Τρεις από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς (primary dealers) της Fed προειδοποιούν τους traders ομολόγων ότι τα σενάρια περί αύξησης των επιτοκίων της Fed έως το τέλος του 2016 είναι λανθασμένα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ καμία από τις 23 τράπεζες που συναλλάσσονται με τη Fed αναμένουν αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Τετάρτης (2/11/2016), η HSBC, η Royal Bank of Canada και η Royal Bank of Scotland Group εκτιμούν ότι η Fed θα κρατήσει σταθερά επιτόκια και στη συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου.
«Η FOMC έχει πολλούς λόγους για είναι προσεκτική» είπε ο Kevin Logan της HSBC.
«Η αργή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, ο χαμηλός πληθωρισμός και οι διεθνείς επιπτώσεις του Brexit, δείχνουν ότι τα πράγματα θα επιβραδυνθούν παγκοσμίως.
Η σύσφιξη της πολιτικής θα είναι πολύ επικίνδυνη» επεσήμανε ο ίδιος.



«Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Fed έχει καλλιεργήσει προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων» δήλωσε ο Kevin Cummins της RBS στο Stamford.
Μάλιστα, η RBS δεν αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο έτος (2017).
Επίσης, υπάρχουν και πολιτικοί κίνδυνοι, λόγω των αμερικανικών εκλογών αλλά και του ιταλικού δημοψηφίσματος που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Jacob Oubina σε RBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης