Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Royal Bank of Scotland: Μία «μικρή χώρα» θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη – Οι οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις θα την οδηγήσουν εκεί

tags :
Royal Bank of Scotland: Μία «μικρή χώρα» θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη – Οι οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις θα την οδηγήσουν εκεί
Mία «μικρή χώρα» θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ προκαλώντας νέες πιέσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, εκτιμά ο πρόεδρος της Royal Bank of Scotland, Philip Hampton, επισημαίνοντας ότι οι πιθανότητες πλέον να συμβεί αυτό το σενάριο έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Ο Hampton, μιλώντας στο Sky News, ανέφερε ότι αυτή η χώρα θα είναι μικρή. Δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα σκληρό νόμισμα, ενώ τα δημοσιονομικά της μεγέθη θα επιβάλουν να αναλάβει τη νομισματική της πολιτική η ίδια.
«Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε χώρα. Το σενάριο θα επιβεβαιωθεί από τις πολιτικές εξελίξεις που θα πυροδοτηθούν από τις οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις. Όλο αυτό το μείγμα θα προκαλέσει την έξοδο, η οποία συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες πλέον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Hampton.
Ο πρόεδρος της Royal Bank of Scotland εξέφρασε παράλληλα και τις ανησυχίες του για την πορεία του βρετανικού τραπεζικού συστήματος, θεωρώντας ότι τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί. Ο κλάδος ακόμη βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, ενώ την ίδια ώρα οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της ευρωζώνης, αναμένοντας την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης