Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ένα sell off στα junk ομόλογα ενδέχεται να μην πυροδοτήσει κραχ ή ύφεση

tags :
Deutsche Bank: Ένα sell off στα junk ομόλογα ενδέχεται να μην πυροδοτήσει κραχ ή ύφεση
Τη στιγμή που η Wall Street παρακολουθεί στενά την πορεία των junk ομολόγων καθώς προϊδεάζουν για ένα μελλοντικό κραχ ή ύφεση, o οικονομολόγος της Deutsche Bank, Torsten Slok, καταρρίπτει αυτόν τον μύθο και επισημαίνει ότι η πτώση των αποδόσεων στα εν λόγω assets δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επίκειται… καταστροφή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Slok, η πτώση των ομολόγων υψηλής απόδοσης ή των junk ομολόγων -που σημειώνεται τελευταία- έρχεται εν μέσω επιδείνωσης των κερδοφοριών για κάποιους κλάδους (τηλεπικοινωνίες, υγεία και λιανικό εμπόριο).
Στο πλαίσιο αυτό, ο Slok δεν βλέπει «κάποια στοιχείο ύφεσης ή επιβράδυνσης», δεδομένων του ισχυρού ΑΕΠ, του χαμηλού πληθωρισμού των ΗΠΑ αλλά και των επιτοκίων που παραμένουν χαμηλά ώστε οι επενδυτές να στρέφονται σε assets που προσφέρουν αποδόσεις.
«Κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν έχει αλλάξει ή αναμένεται να αλλάξει τους επόμενους μήνες.
Ως αποτέλεσμα, αυτή η εν εξελίξει διόρθωση είναι πιθανότατα μια αγοραστική ευκαιρία για την επίτευξη αποδόσεων» επισημαίνει ο οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας.



Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποιεί ότι η τρέχουσα δυναμική θα μπορούσε να αλλάξει στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 καθώς η ΕΚΤ θα αρχίσει το tapering καθώς η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια, κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει υψηλότερα τις αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων και των γερμανικών.
Κατά συνέπεια, το επιχείρημα ότι τα junk ομόλογα είναι αγοραστική ευκαιρία, θα αρχίσει να αποδυναμώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης