Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επαναλαμβάνει την εκτίμηση περί παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη η UBS – Οι επενδυτές να μην χάνουν τις ευκαιρίες στην αγορά περιμένοντας την έξοδο

tags :
Επαναλαμβάνει την εκτίμηση περί παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη η UBS – Οι επενδυτές να μην χάνουν τις ευκαιρίες στην αγορά περιμένοντας την έξοδο
Να μην έχουν συνέχεια στο μυαλό τους τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύστησε ο Jonathan Golub, επικεφαλής αναλυτής μετοχών της UBS, προειδοποιώντας ότι έτσι χάνουν πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά.
Αν και η αβεβαιότητα στην αγορά είναι πολύ μεγάλη και όλοι προσπαθούν να εκτιμήσουν τις πιθανές συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο παραμένουν χαμηλές. Οι επενδυτές ναι μεν πρέπει να προσεγγίζουν τις αγορές με προσοχή, αλλά δεν πρέπει να αφήνουν τις ευκαιρίες να χάνονται, ανέφερε ο Golub. Το ρίσκο είναι και αντίστροφο… να χάνονται τα κέρδη, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Golub επανέλαβε το βασικό σενάριο της UBS που θέλει την Ελλάδα να παραμένει στο ευρώ και την αμερικανική οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμό 2,3% το 2012 και 2,6% το 2013.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις μετοχές που μπορεί να αποδώσουν σε αυτές τις συνθήκες και να περιορίσουν την έκθεση τους σε αυτές που επηρεάζονται από τις αναταράξεις διεθνώς, ανέφερε ο Golub.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η UBS, σε έκθεση της στις 22 Μαΐου είχε αναφέρει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, καθώς το κόστος μιας αποχώρησης είναι μεγάλο τόσο για τη χώρα όσο και για την ευρωζώνη.
Όπως τόνισε η Ελλάδα είτε θα προβεί σε μια "προσεκτική" επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας και ίσως αναδιαρθρώσει και πάλι το χρέος της είτε θα χρεοκοπήσει και θα αποκηρύξει το χρέος της, χωρίς φυσικά να εξέλθει από το ευρώ.
Η έκθεση της UBS σημειώνει χαρακτηριστικά πως εάν η Ελλάδα "σκεφτεί" και μόνο να φύγει από το ευρώ, οι αγορές, οι διεθνείς εμπορικές εταιρείες και οι καταθέτες θα υποστούν τις συνέπειες. Από μόνο του το γεγονός μπορεί πιθανότατα να οδηγήσει σε οικονομικό χάος ήτοι σε στάση του διεθνούς εμπορίου, στην ανικανότητα της κυβέρνησης να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές και σε μαζικές εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης