Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kατώτερη των προσδοκιών θα είναι η Σύνοδος Κορυφής - Bank of America Merrill Lynch: Επενδυτές, μην τρέφετε αυταπάτες - Η οριστική λύση στην κρίση δεν θα έρθει - Soros: Κινδυνεύει να μετατραπεί σε «φιάσκο» η Σύνοδος Koρυφής

Kατώτερη των προσδοκιών θα είναι  η  Σύνοδος Κορυφής - Bank of America  Merrill Lynch: Επενδυτές, μην τρέφετε αυταπάτες -  Η οριστική λύση στην κρίση δεν θα έρθει - Soros: Κινδυνεύει να μετατραπεί σε «φιάσκο» η Σύνοδος Koρυφής
Ένας ακόμη οίκος προστίθεται στον μακρύ κατάλογο εκείνων που προβλέπουν πως η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής,  το διήμερο 28-29 Ιουνίου, θα αποδειχθεί μια ακόμη άνευρη, μη αποφασιστική και κατώτερη των περιστάσεων σύσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών.
"Επενδυτές, μην τρέφετε αυταπάτες. Μην περιμένετε η επικείμενη Σύνοδος να δώσει την οριστική λύση στην κρίση", εκτιμούν οι αναλυτές της BofA Merrill Lynch, προειδοποιώντας παράλληλα πως... έρχεται νέα περίοδος μεγάλης αβεβαιότητας.
"Υπάρχουν πολλές επιλογές που έχουν πέσει στο τραπέζι των Ευρωπαίων, αυτό είναι αλήθεια, αλλά μην περιμένετε συγκεκριμένα και αποφασιστικά συμπεράσματα", εξηγεί ο οίκος.
Κατά τη BofA Merrill Lynch, στο επίκεντρο των εργασιών της Συνόδου θα τεθούν τα εξής θέματα:
- Πακέτο αναπτυξιακών μέτρων ύψους 130 δισ. ευρώ
- Ευρύ σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών
- Τραπεζική άδεια στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ (ESM)
- Δημιουργία τραπεζικής ένωσης
- Ευρωομολόγο και μεταφορά δημοσιονομικών εξουσιών
- Ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενοποίησης
Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, συμφωνία αναμένεται να υπάρξει για το πρώτο μόνο μεταξύ των ανωτέρω θεμάτων, ήτοι την προώθηση του πακέτου αναπτυξιακών μέτρων για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Το πακέτο αυτό των αναπτυξιακών μέτρων δεν θα σημάνει αλλαγή των όρων στο παιχνίδι - ευρωπαϊκή κρίση χρέους", προειδοποιεί η BofA Merrill Lynch.

Soros: Κινδυνεύει να μετατραπεί σε «φιάσκο» η Σύνοδος Koρυφής - Η Γερμανία απειλεί την ευρωπαϊκή σταθερότητα

Για τις συνέπειες μιας αποτυχίας της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες προειδοποιεί ο μεγαλοεπενδυτής George Soros, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μετατραπεί σε «φιάσκο» η Σύνοδος, καθώς η Γερμανία στέκεται εμπόδιο σε μία τραπεζική ενοποίηση και σε ένα πακέτο αναπτυξιακών μέτρων.
Ο Soros σε άρθρο του στους Financial Times, φέρεται κατά της στάσης της Γερμανίας και κάνει λόγο ακόμη και για του ευρώ εάν η ΕΕ αποτύχει να έλθει μια συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι η απόρριψη όλων των προτάσεων εκ μέρους της Γερμανίας απειλεί να αποβεί μοιραία καθώς θα αφήσει την υπόλοιπη ευρωζώνη χωρίς τείχος προστασίας ενάντια στην πιθανότητα ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη.
«Οι χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης δεν θα έχουν καμία πιθανότητα να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μεγαλοεπενδυτής.
Σύμφωνα με τον Soros, το κύριο εμπόδιο είναι η γερμανική στάση, η οποία είναι βυθισμένη σε μία πολιτική του «δεν μπορεί να γίνει αυτό». Όπως σχολιάζει ο ίδιος, η  Καγκελάριος Merkel επιμένει ότι μια πολιτική ένωση θα πρέπει να προηγηθεί μιας πλήρους δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης, χαρακτηρίζοντας την άποψη αυτή ως «εξωπραγματική και παράλογη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης