Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Στο 5% θα αυξηθεί το ποσοστό αθετήσεων «junk» εταιρικών ομολόγων στις ΗΠΑ, τον Ιούνιο 2020

Fitch: Στο 5% θα αυξηθεί το ποσοστό αθετήσεων «junk» εταιρικών ομολόγων στις ΗΠΑ, τον Ιούνιο 2020
Στο 5% θα αυξηθεί το ποσοστό αθετήσεων «junk» ομολόγων στις ΗΠΑ
Σε άνω του 5% επί του συνόλου θα αυξηθεί το ποσοστό αθετήσεων πληρωμών εταιρικών ομολόγων υψηλής απόδοσης («junk», εκτός επενδυτικής κλίμακας) στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο 2020, σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση της Fitch Ratings.
Όπως υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος, είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό θα εκτοξευθεί σε τέτοιες τιμές από τον Ιούλιο του 2016.
Για τον Μάιο 2020, υπενθυμίζεται, το ποσοστό ανήλθε σε 4,6%.
Το κύμα αθετήσεων θα «οδηγήσουν» οι ενεργειακές εταιρείες, οι οποίες έχουν δεχθεί βαρύ πλήγμα από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και, φυσικά, την πανδημία του κορωνοϊού.
Ενδιεκτικά, τον Ιούνιο, το ποσοστό αθετήσεων στις ΗΠΑ για τις ενεργειακές θα εκτοξευθεί στο 11,1%, για να φθάσει ακόμη και το 17% στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Συνολικά για όλες τις αμερικανικές εταιρείες, το ποσοστό αναμένεται στο 5% με 6% στα τέλη του έτους, με το δυσαμε΄νέα σενάριο να περιλαμβάνει χρεοκοπίες στο 7% με 10% των ομολόγων.
Για το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, ο όγκος των αθετήσεων έφθασε τα 32,7 δισεκ. δολαρίων.
Το ποσό θα είναι υψηλότερο τον Ιούνιο, εκτιμάται.
Η λίστα «κινδύνου» -δηλαδή σχεδόν σίγουρης αθέτησης- στις αμερικανικές υποχώρησε προς το παρόν στα 45,6 δισεκ. από 52,4 δισεκ. τον περασμένο μήνα, μετά και την αθέτηση της and Diamond Sports Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης